Silvia Cedillo guanya la 1a Cursa de la Dona de Badalona

  0
  DSCF0167.JPG

  27/04/2015 – Una prova solidària amb la investigació contra el càncer de mama, on van participar més de 2.000 corredores i corredors.

  Aquest diumenge s'ha celebrat la primera edició de la Cursa de la Dona de Badalona, que superant totes les previsions de participació, ha reunit prop de 2.100 corredores i corredors, dels quals 2.058 han creuat l'arc de meta.

   

  El tret de sortida de la cursa es va donar puntualment a les 10 del matí al passeig Marítim, cantonada amb el carrer de Cervantes, i amb una distància de 5 quilòmetres va recórrer un circuit urbà, familiar i planer pel passeig Marítim, la riera de Canyadó, els carrers de Santa Maria, d'Iris, Santa Madrona, Sant Joaquim, Sant Isidre i Sant Ignasi de Loiola.

   

  "Aquí hem guanyat totes les dones que hem sortit a reivindicar per la lluita contra el càncer de mama", ha destacat la primera en completar el traçat, que ha estat la badalonina Silvia Cedillo Costa, que s'ha adjudicat el triomf en aquesta primera edició de la Cursa de la Dona després d'aturar el crono en 19 minuts i 13 segons. El segon lloc ha estat per a Zara Gibert amb un temps de 19:39. La tercera classificada, Sara Carmona que ha completat el podi femení amb un temps de 20 minuts i 21 segons.

   

  Per altra banda, en aquesta competició també han participat un total de 185 homes de totes les categories i el més ràpid ha estat David Neira Pla, que ha aconseguit la victòria després de completar el traçat en 17 minuts i 53 segons, per davant de Manuel Lora Barrera (18:39) i Jose Antonio Fernandez Rivera (18:42) que s'han classificat segon i tercer respectivament.

   

  La prova es va desenvolupar en un ambient festiu, en una jornada en la qual el temps amenaçador de primera hora, però prèviament a la cursa totes i tots els participants van realitzar un escalfament a càrrec de l'organització. A més, durant tot el matí van haver-hi activitats esportives i infantils, estands vinculats a l'esport i a la salut i, fins i tot, una desfilada de maquillatge artístic.

   

  Destacar també que la cursa tenia un vessant solidari, ja que un euro de cada participant es destinarà a la investigació contra el càncer de mama, concretament al Grup de Dones Jade (Dones Afectades pel Càncer de Mama i Picam (Associació, Prevenció i Informació Càncer Molins).