Centenars de veïns omplen la plaça de la Vila per veure el pregó de Mireia Belmonte

  0
  IMG_1059.JPG

  02/05/2015 – La nedadora va protagonitzar un pregó tranquil que va donar pas als primers actes del programa de festes; el dimoni del 75è aniversari de la Cremada ja llueix a la platja dels Pescadors.

  Les Festes de Maig ja són aquí. El dimoni, enguany commemoratiu dels 75 anys de la Cremada, ja presideix la platja dels Pescadors i el pregó de la nedadora Mireia Belmonte va donar ahir el tret de sortida al primer cap de setmana d’actes i activitats. L’esportista de La Salut, que va repetir com a pregonera, després de ser-ho l’any 2008, va protagonitzar un discurs, alguns trams del qual en castellà, amb referència a la família, els amics, l’estima per Badalona i el barri de La Salut. No es va oblidar Belmonte, que va renunciar ahir a una competició a Mallorca per poder ser a la ciutat, del col·lectiu d’aturats i del jovent local. També va dir esperar estar a l’altura en els reptes esportius dels propers mesos i va fer una al·lusió a les eleccions municipals: “Ara és el moment d’exigir als polítics”.

   

  No van destacar, com en altres ocasions, les protestes ciutadanes. Només es va veure una pancarta amb la frase “La natació per la independència. Catalonia, Europe’s next state”, al costat de dues estelades. La plaça va rebre menys afluència de la que es pot recordar d’anys anteriors i del que es podia esperar sent Belmonte la pregonera, probablement per ser dies festius en els que molta gent pot ser fora. No obstant, es van congregar centenars i centenars de veïns al primer dia de les Festes, que van omplir la plaça i el carrer Francesc Layret. Al balcó, amb les autoritats i la Mireia Belmonte, van ser presents els dos pregoners dels darrers anys, Justo Molinero i Jordi Villacampa.

   

  Al discurs de la nedadora badalonina li va seguir, a la plaça de la Vila, les actuacions de diferents entitats de cultura popular, com els Miquelets, i el primer concert d’aquest 2015, a càrrec del grup Back2days. Al marge del concert de El Barrio, avui al Palau Olímpic, primera gran cita musical, el programa es guarda els plats principals per als propers dies. El punt àlgid, òbviament, serà la 75a Cremada del Dimoni, el diumenge, dia 10. La figura d’enguany ha estat dissenyat per Carles Carreras Serra, guanyador del 17è Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, Crema’l tu!; el piromusical serà també especial amb millors efectes digitals i un repàs de cançons que han marcat època.

   

  La vigília de Sant Anastasi serà també una nit marcada per les actuacions de Jarabe de Palo, al passeig Marítim, i d’Herència, Miquel del Roig i Los Barrankillos, al Turó d’en Caritg, organitzats, aquests últims, per la Comissió de Festes.

   

  Comissió de Festes de Badalona

   

  Igual que els anys anteriors, la Comissió de Festes de Badalona, formada per desenes d’entitats de la ciutat, ha organitzat un seguit d’activitats que complementen la programació. Algunes de les activitats de la Comissió són La Nit del Mono; la xerrada Com volem les nostres festes? Ara decidim; el Racó Íntim, al Parc de Ca l’Arnús; el Dia del Micaco, a la plaça Trafalgar; i els concerts Cal Txiringu, al parc del Centenari i a la platja.

   

  Polèmica pel color blau del mocador

   

  No és el primer cop que succeeix durant aquest mandat. A uns dies de les eleccions, el color escollit per al mocador de les festes d’enguany és un blau molt semblant al to corporatiu del Partit Popular, formació al govern de la ciutat. L’elecció ha despertat les crítiques d’alguns sectors de la ciutat. Fins i tot s’ha vist una crida al boicot per no posar-se el mocador blau i utilitzar un d’anys anteriors. Des del govern, en tot moment, s’ha defensat que és un color escollit a l’atzar, blau com a altres ocasions, i que, en anys electorals anterior, mai se li havia donat importància. Ahir, però, la quantitat de mocadors a la plaça de la Vila semblava ser lleugerament inferior a la d’anys anteriors, casualitats o no a banda.

   

  Descarregueu-vos aquí el programa complet de les Festes: