La Penya perd una oportunitat d’or (95-92)

0
    27

03/05/2015 – El FIATC Joventut desaprofita una renda favorable de 14 punts i acaba caient a Miribilla contra el Bilbao Basket després d’una pròrroga.

La classificació matemàtica pel play-off haurà d’esperar. Tot i fer un bon partit, la Penya no sabria trencar el matx en el moment oportú, donant vida al Bilbao Basket perquè pogués confirmar la seva recuperació després del descans.

El conjunt de Salva Maldonado va brillar durant la primera part, mostrant-se encertat i contundent de cara a cistella. Els homes de negre, però, van aprofitar l’encert dels seus dos bases per renéixer, després de viure una situació límit durant el segon període.

Goran Suton lideraria l’ofensiva verd-i-negra durant els compassos inicials del duel, aliant-se amb Albert Ventura per anotar 10 dels 13 primers punts del FIATC Joventut a Miribilla. Amb Clevin Hannah agafant el relleu del pivot i l’escorta, la Penya aconseguiria tancar els deu primers minuts exhibint molt bones sensacions ofensives (20-29).

Durant el segon parcial, un excel·lent 2+1 completat per Sergi Vidal i una esmaixada a cistella passada de Nacho Llovet dispararien la diferència badalonina fins a una màxima de 14 punts (20-34). La defensa del Bilbao feia aigües, però Sito Alonso seria capaç de reconduir la situació des de la banqueta.

El conjunt basc podria tornar al partit de la mà dels seus dos bases, els quals liderarien un parcial de 9 a 0 (29-34) que permetria al Bilbao agafar la confiança suficient per arribar al descans enganxat en el marcador (42-44).

A la represa, l’enorme treball defensiu dels homes de negre i el talent individual de Raül López ho faria tot més fàcil. El FIATC Joventut passaria de dominar a anar a remolc durant tot el tercer quart, veient-se obligat a remar a contracorrent (64-59).

Tot i la pressió de Miribilla, l’equip de Salva Maldonado aconseguiria arribar a l’últim minut del duel amb plenes opcions de victòria (79-79). Llavors, Dairis Bertans apareixeria per anotar un triple que semblava definitiu, a 33 segons per la conclusió (82-79).

Demond Mallet, però, sortiria al rescat de la Penya per forçar la pròrroga, responent al triple del Bilbao amb un nou tir des de la llarga distància (82-82). En l’última jugada del temps reglamentari, Raül López erraria el seu llançament des de cinc metres.

Durant el temps extra, el Bilbao Basket es mostraria més regular, amb Marko Todorovic al capdavant. Un rebot ofensiu capturat pel pivot format a Badalona permetria a Mumbrú clavar el triple definitiu dels locals (93-87), deixant quasi sense opcions a un FIATC Joventut que, com a mínim, va poder conservar l’average favorable (95-92).

Sergi Vidal (20) i Goran Suton (17) serien els jugadors més ben valorats de la Penya i Clevin Hannah (20) el màxim anotador del conjunt verd-i-negre. L’home del partit seria Marko Todorovic, amb 15 punts, 10 rebots i un 27 de valoració. Tot i la derrota soferta a Miribilla, la Penya tancarà la jornada conservant la setena plaça (17/14).

Fitxa tècnica

Bilbao Basket (95): Colom (16), Bertans (19), Mumbrú (15), Wragge, Marko Todorovic (15), López (17), Hervelle (6), Williams (7), Todorovic (-) i Borg (-).

FIATC Joventut (92): Mallet (11), Ventura (8), Kirksay (6), Suton (15), Miralles (8), Hannah (20), Abalde (2), Vidal (7), Llovet (4), Suárez (2) i Savané (9).

Parcials: 20-29 / 22-15 / 18-23 / 13-10

Rebots: Marko Todorovic (10) / Suton i Kirksay (8)

Assistències: Colom (5) / Vidal (6)

Incidències: partit corresponent a la 31ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Bilbao Arena Miribilla davant de 8.742 espectadors.