Centenars de veïns omplen una plaça de la Vila entre crispació però sense incidents importants

  0
  IMG_2332.JPG

  13/06/2015 – Més de mig miler de persones han abarrotat la plaça en el punt àlgid de la jornada, cap a les 12 del migdia, i el soroll ha arribat a ser ensordidor. 

  La plaça de la Vila ha viscut el seu particular Ple d’Investidura. Des de pràcticament les 10 del matí, desenes i desenes de persones han començat a arribar a les portes de la Casa de la Vila per donar suport al nou govern liderat per Dolors Sabater. A mesura que s’apropaven les 11 del matí, també ho han fet els seguidors de l’alcalde sortint, Xavier Garcia Albiol, que portaven dies convocant una concentració per donar suport al ‘popular’. Els dos fronts contraposats es trobaven al reduït espai que exerceix el paper de centre neuràlgic i polític de la ciutat, i la tensió i crispació latent del moment podia arribar a posar en risc la pau i tranquil·litat que hauria d’imperar en un acte democràtic com és la constitució d’un nou govern. Afortunadament, a excepció d’algun incident puntual entre persones dels dos bàndols en els que han hagut d’actuar els cossos de seguretat, no s’ha hagut de lamentar cap altercat important.

   

  No han faltat, això sí, els càntics, crits, xiulades i pancartes. Més de mig miler de persones han abarrotat la plaça en el seu punt àlgid, cap a les 12 del migdia, i el soroll ha arribat a ser ensordidor. Dos dels moments en els que els decibels han tocat sostre han estat l’entrada de la nova batllessa, més d’una hora abans de l’inici del Ple, i l’arribada d’Albiol, que, un cop dins la casa consistorial ha saludat des d’una finestra, primer, i des del balcó, amb tot el seu equip, després.

   

  Les banderes independentistes, de caire antifeixista i pancartes i samarretes de Guanyem, la PAH i altres moviments socials, d’una banda, i les banderes espanyoles i cartells de suport a Albiol, d’una altra, dibuixaven perfectament el mapa en el que totes dues parts estaven dividits. Càntics a favor de la independència, “El pueblo unido jamás serà vencido”, “¡Manos arriba, esto es un atraco!” o “Tots i totes guanyem Badalona” han predominat en un intens ‘concurs’ per comprovar qui aconseguia fer-se escoltar més i més fort. En certs moments de la investidura, de fet, els crits i xiulets s’escoltaven amb total claredat a l’interior del saló de plens.

   

  Finalment, els Mossos d’Esquadra, amb una important presència, han desplegat un cordó de seguretat per separar les dues concentracions i assegurar que el final de festa d’un govern i la d’estrena d’un de nou no fossin truncades per la violència i la crispació.