CiU creu que Badalona ha de treure més profit de l’acord amb Jazztel per la fibra òptica

  0
  48
  XarxaMorera (AJB_MITJA).jpg

  21/11/2013 – Els nacionalistes demanen a l'Ajuntament que insti Jazztel a contractar companyies locals per desplegar la xarxa i a fixar tarifes reduïdes per als empresaris de la ciutat.

  La setmana passada, el govern de Badalona va anunciar un acord amb Jazztel per al desplegament de fibra òptica al municipi. Tal i com es va anunciar, un dels aspectes del pacte implica que l’empresa utilitzarà la xarxa de fibra òptica de titularitat municipal. El president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó, ha volgut recordar que “si Badalona pot donar un salt quantitatiu i qualitatiu important en fibra òptica és perquè entre els anys 2010 i 2011 el govern va desplegar més de 20 quilòmetres de canalitzacions públiques de fibra òptica, amb el lideratge de CiU en aquesta política de l’Ajuntament”.

   

  Falcó ha demanat al govern municipal “que insti Jazztel a recórrer a alguna de les 33 empreses amb seu a Badalona que estan incloses al Registre d’instal·ladors de telecomunicacions de Catalunya per realitzar el desplegament de la xarxa”.

   

  La federació considera que “calen més beneficis públics per a Badalona”, a més dels punts de WIFI lliure que Jazztel instal·larà a tres indrets de la ciutat, “ja que el cost de l’accés gratuït a Internet és molt baix mentre que els beneficis que obtindrà la companyia amb l’acord són significatius”. En aquest sentit, Falcó ha instat l’Ajuntament a “garantir la xarxa de fibra òptica arriba a tots els polígons industrials i que estableix tarifes reduïdes per a les empreses del municipi”.

   

  Comissió de seguiment

   

  Finalment, Falcó ha sol·licitat al govern municipal que es creï una comissió de seguiment del desplegament de la fibra òptica a la ciutat i del compliment del conveni, participada per representants dels grups municipals, per les associacions empresarials i comercials de la ciutat, i per les entitats veïnals.