CiU creu que la comissaria de Sant Roc no ha millorat la seguretat en el barri

  0
  IMG_9693.JPG

  09/09/2013 – La federació fa un balanç negatiu del primer any de la instal·lació policial i proposa que es dinamitzi per no perdre la inversió, ja que, diuen, només serveix com a punt d'informació.

  El 6 de setembre de 2012 es va inaugurar el que el govern municipal del PP va anomenar la “comissaria de la Guàrdia Urbana a Sant Roc”. Un any després, els veïns de la zona sud de Badalona han pogut constatar, segons el grup municipal de Convergència i Unió, com “el que es va vendre com una comissaria no ho és pas, perquè ni tan sols es pot presentar una simple denúncia, i només serveix com a punt d’informació on durant tot el dia hi ha tancats dos agents de la policia local que no en surten i es limiten a avisar una patrulla si se’ls informa d’una incidència”.

   

  El líder de CiU, Ferran Falcó, explica que la presència de la instal·lació no ha suposat una disminució notable dels conflictes de seguretat i convivència a la zona. En aquest sentit, ha posat diversos exemples, com la baralla de la setmana passada a Sant Roc amb el possible ús d’armes de foc, advertida a la policia a través d’una trucada, la crema de vehicles, com els dos que es van incendiar a finals de juny sota l’autopista, el robatori de material de la construcció en immobles en obres, o de bústies i finestres en comunitats de veïns, així com l’incivisme sostingut en importants àrees de la zona sud de la ciutat.

   

  Ferran Falcó ha instat Xavier García Albiol a fer públiques les característiques i el nombre de gestions policials realitzades directament a la instal·lació, i l’ha convidat a reflexionar si està en condicions de mantenir l’afirmació que va fer fa un any quan inaugurava els mòduls policials i deia que “els veïns d’aquesta zona es mereixen viure amb dignitat, i amb la tranquil·litat de poder sortir sense por a les onze de la nit al carrer, com en altres barris de la ciutat”. Falcó també ha proposat que “per evitar que la inversió que es va fer es perdi, cal dinamitzar la instal·lació, fent-hi possible la presentació de denúncies i la connexió amb els sistemes d’informació que hi ha a la comissaria central de la Guàrdia Urbana”.