CiU dóna un pas endavant i decideix iniciar les negociacions per fer fora Albiol

  0
  71
  falcó1.jpg

   08/03/2013 – El líder nacionalista, Ferran Falcó, proposa que el futur alcalde no sigui el cap de llista de cap de les tres forces de l'oposició; tot apunta a que la regidora Mercè Rius serà l'aposta convergent.

  PSC, CiU i ICV-EUiA començaran dilluns a buscar el riu que desemboqui en una moció de censura a l’actual alcalde del PP, Xavier Garcia Albiol. Ja fa unes setmanes que socialistes i ecosocialistes es van posicionar a favor d’asseure’s a negociar la viabilitat d’una alternativa de govern, però faltava el pas definitiu dels convergents, que ahir van encendre la llum verda que deixa pas al procés de diàleg.

   

  Després de madurar i sospesar molt la conjuntura política, i fins i tot realitzar una enquesta entre ciutadans de Badalona, la federació nacionalista considera que el bloqueig de l’executiu local, que ni tan sols podrà aprovar els pressupostos de 2013, i la ingovernabilitat a la qual està sotmesa la ciutat insten a endegar la negociació amb la resta de grups de l’oposició per cercar un govern “de transició” que hauria de fer un canvi de rumb radical respecte de la gestió del PP.

   

  La primera proposta sobre la qual volen començar a construir un futur acord amb PSC i ICV-EUiA és que el possible nou alcalde/essa no sigui el cap de llista de cap de les tres formacions, sinó una persona “de perfil de gestió tècnica i d’alcaldia de transició en un moment excepcional”. Encara que CiU no ha volgut dir qui proposaran per conduir el futur govern, ahir, durant una estona, el nom de la regidora Mercè Rius apareixia en un dels documents penjats al bloc d’en Ferran Falcó. Filtració, descuit o error, confirmen que Rius té molts números de ser l’opció convergent.

   

  Pronòstics apart, el líder local de CiU, Ferran Falcó, creu que l’única forma de derrotar el fort “populisme” d’Albiol és creant un projecte que il·lusioni la ciutat, amb cares noves i una forma de fer totalment diferent al que s’ha vist fins ara; fugir de la divisió i que, a les eleccions de 2015, la gent no voti en contra de res, sinó a favor d’una idea consolidada.

   

  Falcó va propasar ahir deixar de banda les crispacions i diferències partidistas per tornar a treballar colze a colze, com en els primers ajuntaments democràtics; impulsar idees potents que arribin a la gent, tenir la política de carrer i proximitat com a bandera i vertebrar una gerència de la Corporació Municipal amb menys càrrecs a dedicació exclusiva i direcció per tal d’alleugerir l’organigrama i les arques locals.

   

  El president nacionalista local va esclarir, però, que aquest pas no porta automàticament a un canvi del govern; Falcó assegura que “això ha de sortir molt bé” perquè tiri endavant. En cas que així sigui, CiU creu que la moció de censura hauria d’arribar abans del mes de maig.

   

  Garcia Albiol cita als “perdedors” a les eleccions de 2015

   

  L’actual alcalde, el ‘popular’ Garcia Albiol, va exclamar, pocs minuts després de l’anunci de Ferran Falcó, que el seu equip governarà fins el darrer dia, ja sigui fins la moció o fins 2015, de la mateixa forma que fins ara. Albiol considera que la ciutat “fuciona raonablement bé” i ha comparat un possible govern a tres bandes a Badalona amb el Tripartit de Catalunya. També ha demanat a CiU que posi seny i responsabilitat. “Si els perdedors es posen d’acord i tiren endavant la moció, ens veurem a les urnes el 2015”, va sentenciar.

   

   

  PSC i ICV-EUiA celebren la decisió de CiU, però no parlen d’alcaldies

   

  Tan socialistes com ecosocialistes celebren que CiU hagi fet un pas endavant i hagi decidit asseure’s a negociar les bases per construir una alternativa al govern del Partit Popular. Des del PSC local s’ha rebut molt positivament la notícia i creuen que s’ha d’iniciar quan abans millor les converses per treure Badalona de la “ingovernabilitat”. Els socialistes creuen que primer s’han de posar les bases del futur govern, i més tard es parlarà de qui l’encapçala. Consideren que l’elecció d’alcalde/essa s’ha de portar amb discreció, però recorden que tenen 9 regidors, CiU en té 4 i ICV-EUiA, 3.

   

  El president d’ICV-EUiA, Carles Sagués, per la seva part, també celebra que CiU prengui el camí d’aquesta negociació i veu amb il·lusió i optimismo el possible resultat que se’n pot donar. Respecta la proposta d’una alcaldia tècnica i de transició, Sagués manifesta que el més important és definir les polítiques i prioritats que s’han d’impulsar i com s’han d’impulsar, i després decidir qui ha d’encapçalar el projecte. El líder local de la coalició creu que s’ha d’apostar per polítiques trencadores a nivells que no s’hagin donat els darrers anys.