CiU podria engegar avui el camí cap a la moció de censura contra Albiol

  0
  51
  falco.jpg

  07/03/2013 – Segons avançaven ahir a la nit diversos mitjans d'àmbit català, la secció local de la federació podria anunciar a migdia que dóna el 'sí' a negociar per derrocar el govern del PP a Badalona.

  Segons avançacen ahir a la nit diversos mitjans d’àmbit català, Convergència i Unió ha decidit engegar les negociacions formals amb PSC i ICV-EUiA per presentar una moció de censura i derrocar el govern de Xavier Garcia Albiol. La secció local de la federació nacionalista anunciaria avui al migdia la seva determinació de tirar endavant el procés, que porta cuinant-se als passadissos moltes setmanes.

   

  L’enquesta que el partit liderat per Ferran Falcó a Badalona ha elaborat entre 800 badalonins, i que és un dels motius més en la balança de reflexió dels convergents, indicaria que una majoria dels ciutadans volen el canvi de govern, degut al desgast de l’equip del PP a l’Ajuntament.

   

  En cas de confirmar-se avui la decisió de CiU, s’obririen les portes del debat que gira entorn a quins termes dialogaran i acordaran les tres forces polítiques. El més mediàtic i destacat: qui es faria amb l’Alcaldia. El més lògic per qüestions aritmètiques seria que l’exalcalde socialista Jordi Serra tornés al seu antic seient a la sala de plens. El fet que siguin els convergents els posseïdors de la clau per avançar amb la moció de censura, però, canvia les coses, i aquests es podrien veure en condicions de demanar el càrrec de màxima autoritat municipal.

   

  En qualsevol cas, que CiU accepti negociar no significa que, automàticament, les tres forces substitueixin l’actual executiu local. S’haurà de comprovar si els tres grups estan disposats a posar en comú i en la mateixa línia les seves pretensions.