CiU proposa mesures per a millorar la convivència entre gossos i usuaris

  0
  image1.jpeg

  25/02/2014 – CiU vol importar a Badalona un model de pipican que han estat instal·lats a Molins de Rei i que facilita que els gossos facin les seves deposicions en un punt concret de la via pública.

  CiU vol importar a Badalona un model de pipican que han estat instal·lats a Molins de Rei i que facilita que els gossos facin les seves deposicions en un punt concret de la via pública. Es tracta d’uns equips instal·lats al carrer que permeten que el propietari, accionant un botó, premiï el gos amb una galeta una vegada l’animal ha fet les seves deposicions a la instal·lació. L’equipament, en forma de pilar i dissenyat i fabricat a Catalunya, funciona amb energia solar i es neteja i desinfecta automàticament.

   

  L’alcalde de Molins, Joan Ramon Casals, amb qui s’ha reunit el president del grup municipal, Ferran Falcó, ha valorat positivament els primers mesos de funcionament dels equips, que han reduït la presència de deposicions de gossos fora dels llocs autoritzats i, en conseqüència, han permès disminuir la despesa municipal destinada a la seva neteja.

   

  Mesures per la convivència

   

  Per a Falcó, “a Badalona cal anar més enllà en aquesta matèria i innovar com ho ha fet Molins de Rei”. A més, el regidor de CiU proposa al govern de Badalona que “es plantegi seriosament una ampliació del nombre d’àrees de gossos a la ciutat” i que “s’intensifiqui la neteja i el manteniment”.

   

  El líder de CiU ha demanat al govern “més vigilància i més sanció, si cal, als propietaris reincidents que no recullen les deposicions o porten deslligats els gossos en carrers i places plens de gent”. En aquest sentit, el regidor de CiU ha plantejat que es modifiqui l’Ordenança de Civisme per a donar més oportunitats per a resoldre conflictes de convivència entre propietaris de gossos i usuaris de l’espai públic.

   

  Tanmateix, Falcó ha proposat que el govern municipal “faci un cens de les places de Badalona on, a determinades hores del matí i de la nit, s’hi podria permetre portar els gossos sense lligar tenint en compte el nul o escàs ús dels espais per part d’altres tipus d’usuaris, sempre mantenint l’obligació en qualsevol cas de recollir les deposicions que facin els animals”. El grup de CiU proposa crear una comissió de treball encarregada d’aquesta qüestió que presenti en els propers mesos una proposta de llocs i horaris concrets on els gossos, fora de les àrees establertes, podrien anar sense lligar.