CiU trasllada el problema de la fibra òptica al Síndic de Greuges i l’Agència de Consum

  0
  Imagen 007.jpg

  05/01/2014 – El grup municipal badaloní ha sol·licitat que actuïn davant el desplegament de la xarxa de fibra òptica a Badalona, que està realitzant l’empresa de telecomunicacions Jazztel i que ha despertat moltes queixes veïnals.

  CiU s’ha adreçat al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i al director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, per a sol·licitar-los que actuïn davant el desplegament de la xarxa de fibra òptica a Badalona que està realitzant l’empresa de telecomunicacions Jazztel.

   

  El president del grup municipal, Ferran falcó, ha traslladat les queixes que ha rebut per part de veïns de diversos barris de Badalona pel fet que l’empresa està desplegant la xarxa de forma aèria, utilitzant les façanes dels habitatges “sense haver-ne parlat amb deteniment amb propietaris i veïns”.

   

  En la seva carta al Síndic de Greuges, Falcó sol·licita que s’iniciï d’ofici “un procediment que inclogui la sol·licitud a l’Ajuntament de Badalona de tot l’expedient administratiu relacionat amb aquesta actuació de Jazztel, per tal d’analitzar amb les condicions de la llicència si s’estan defensant per part de l’administració els drets dels veïns i els interessos del propi Ajuntament o s’estan prioritzant de forma injustificada les necessitats de l’empresa de telecomunicacions”.

   

  Al director de l’Agència Catalana del Consum, se li sol·licita que, davant les queixes veïnals, l’organisme depenent de la Generalitat “obri un expedient informatiu, que pugui culminar si s’escau amb indicacions que modifiquin el procediment que s’està seguint o amb sancions per les actuacions realitzades”.

   

  Per a Falcó, “aquest assumpte, que va néixer a partir d’un acord anunciat a bombo i plateret per l’alcalde, ha de ser objecte d’un control exhaustiu per a esbrinar si l’Ajuntament ha posat per davant i de forma irresponsable els interessos d’una operadora multinacional als de la ciutat i els seus veïns”.