La màgia torna a inundar Badalona

  0
  MagLari2.jpg

  05/02/2014 – Aquest mes de febrer té lloc el Festival Internacional de Màgia-XIV Memorial Li-Chang de Badalona, que tindrà el seu punt àlgid en la celebració de la Gala Internacional que se celebrarà els dies 21, 22 i 23.

   

   

  Mags de la Xina, de França, Xile i Espanya participen aquest mes de febrer en el Festival Internacional de Màgia-XIV Memorial Li-Chang de Badalona. Durant tot el mes se succeiran les activitats relacionades amb la màgia que tindran el seu punt àlgid en la celebració de la Gala Internacional que se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de febrer.

   

  Menció honorífica

  En el transcurs de la presentació del festival, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha lliurat la Menció Honorífica a Ediciones Marré. Aquest guardó es concedeix a una persona, entitat o institució que hagi destacat pel seu treball en el món de la màgia. Ediciones Marré és una editorial dedicada des de fa cinquanta anys a la publicació de revistes i llibres, en català i castellà, sobre el món de la màgia. El premi l’ha recollit l’editor, membre i expresident de la Societat Espanyola d’Il·lusionisme, Ricard Marré.

   

  Després de lliurar la Menció Honorífica, l’alcalde ha destacat la qualitat dels espectacles del festival i el fet que aquest ja sigui tota una referència en el món de la màgia a nivell internacional, i ha agraït el seu suport a col•laboradors i patrocinadors. Garcia Albiol també ha remarcat que una de les virtuts més importants del festival és el fet que arriba amb espectacles i diverses activitats a diferents barris de Badalona i no únicament al centre de la ciutat.

   

  Espectacles de màgia

  El dia 9 de febrer tindrà lloc una de les actuacions més destacades del Festival amb la presència del català Mag Lari, que presentarà en el Teatre Blas Infante el seu muntatge Somriures i màgia. The Sound of Magic.

   

  Una setmana més tard, el 15 de febrer, el xilè Juan Esteban Varela durà fins al Teatre Principal Des de la foscor, un espectacle, únic al món, en que el públic té els ulls tapats. La màgia s’haurà de viure sense utilitzar el sentit de la vista.

   

  La culminació: Gala Internacional de Màgia

  La Gala Internacional de Màgia omplirà l’escenari del Teatre Zorrilla els dies 21, 22 i 23 de febrer amb les actuacions de la xinesa Huang Zheng, mestra de la màgia visual, amb aparicions, levitacions i rituals de dansa; el francès Pierre Xamin, que mostrarà la tècnica del canvi de màscares; el també francès Pilou, Gran Premi Mundial de Manipulació; el lleonès Juan Mayoral, que oferirà màgia poètica; i el mallorquí Miguel Gavilán, especialista en aparicions i desaparicions. Tots ells presentats per l’asturià Mag Murphy, habitual de diversos canals de televisió.

   

  Un dels participants a la Gala serà qui obtindrà el Premi Li-Chang de Badalona, escollit per votació del públic assistent.

   

  Geocaching ‘Les ombres de Li-Chang’

  Una de les novetats d’aquesta edició és l’elaboració d’un joc de pistes que condueix al món màgic de Li-Chang, pensat com una aproximació a la figura del mag badaloní i obert a la participació de tothom. El joc funciona com una gimcana en què s’han d’anar resolent incògnites, fins aconseguir trobar el tresor final, amb un GPS.

   

  Altres activitats

  El Festival organitza diverses activitats durant tot el mes entre les quals cal destacar la Gala Solidària de Màgia Jove, que tindrà lloc el dia 1 de març al Teatre Blas Infante, amb la intenció de recaptar fons per al projecte Àfrica Màgica. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu enviar una expedició de mags als camps de refugiats del continent africà. Els participants en la Gala Solidària són tots mags molt joves.

   

  Per altra banda hi haurà xerrades, tallers, conferències i actuacions a diversos llocs com la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, l’Espai Betúlia, el Centre Cultural de l’Escorxador Nau-3, el Círcol Catòlic, la llibreria Saltamartí, el restaurant La Sargantana o l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, amb màgia solidària pensada per als nens i les nenes hospitalitzats.

   

  Li-Chang, la figura que dóna nom al festival, va ser un mag badaloní, de nom real Joan Forns i Jordana (1916-1998) que va tenir una important trajectòria internacional amb espectacles on es convertia en un misteriós i exòtic personatge oriental.

   

  Descarrega't el programa complet del festival: