CiU vol “trencar tòpics” i lluitar cos a cos en la carrera per liderar el proper govern de la ciutat

  0
  58
  Falcó OK.JPG

  14/03/2015 – Convergència i Unió ha presentat aquest dijous el seu candidat a l’alcaldia de Badalona, Ferran Falcó, qui encapçalarà un nou projecte sota el lema “La Badalona del Sí”.

  Convergència i Unió ha presentat aquest dijous el seu candidat a l’alcaldia de Badalona, Ferran Falcó, qui encapçalarà un nou projecte sota el lema “La Badalona del Sí”. Arrenquen els convergents la carrera cap al govern de la ciutat amb total optimisme: “No hi ha res impossible i és moment de trencar tòpics. Hem de fer que els badalonins deixin de dir ‘en Ferran seria un bon alcalde però a Badalona ja se sap’. Vull que sortiu d’aquí pensant que m’he tornat boig. Volem l’alcaldia”.

   

  L’alcaldable va dedicar part del discurs al batlle ‘popular’ i va voler treure valor a “la recepta Albiol” assegurant que moltes de les fites de les que treu pit són de governs anteriors i que no ha aconseguit alguns projectes que ha anunciat. “En quatre anys de govern d’Albiol han desaparegut quasi 200 empreses, hi ha quasi 500 autònoms menys, i s’ha reduït el nombre de persones assalariades en prop de 3.000”. Tanmateix, va voler deixar ben clar que “Albiol és el PP”, frase que va repetir en múltiples ocasions, en al·lusió i crítica, també, a la confusió intencionada, diu, que fa de l’Ajuntament i del partit.

   

  “Ens podem distreure amb forces polítiques noves que volen canviar el món, ens podem quedar en el paradigma de sempre, que és el de socialistes amb qui sumi, o podem fer un govern diferent”, encapçalat per CiU.

   

  El líder de la formació nacionalista va aprofitar el seu discurs per repassar “la feina feta des de l’oposició aquests darrers quatre anys, així com tota l’obra de govern de què CiU va participar entre els anys 2007 i 2011”. Falcó també va fer referència a les forces d’esquerra de la ciutat, ICV, PSC i ERC, i va recordar que CiU s’ha mostrat disposat a donar suport a l’hora de formar governs de coalició o impulsar la moció de censura. “Estan disposats Iniciativa, el PSC o ERC a fer-me alcalde? Nosaltres ja els hem demostrat que els podem donar suport”. Tanmateix, culpa els ecosocialistes de posar traves per fer fructificar la moció de fa dos anys. “Pot ser Albiol continua governant per culpa seva, i no nostra, com molts ens retreuen”.

   

  Durant l’acte celebrat a un Teatre Principal ple, es van projectar diversos vídeos de persones que donen suport a la candidatura, des d’àmbits tan diversos com l’empresa i el comerç o les entitats socials i el teixit cultural o esportiu. D’altra banda, la federació ha posat en marxa el web participatiu www.labadalonadelsi.cat, a través del qual es recolliran les propostes que els badalonins vulguin fer per a enriquir el projecte de CiU.

   

  Suport de Josep Rull i del partit

   

  A la presentació, que es va iniciar amb una intervenció del president de la JNC a Badalona, hi va assistir el coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull. El dirigent del partit va afirmar que “Ferran Falcó és un corredor de fons, i ara està en millors condicions de poder-se’n sortir”. A més del coordinador general, Falcó també va comptar amb el suport d’altres membres del partit i del govern, com ara Josep Turull o Ricard Font.

   

  Jordi Subirana tornarà a ser el cap de llista d’Unió a Badalona

   

  L'Assemblea d'Unió ha triat Jordi Subirana com a cap de llista d'Unió per a les properes municipals del mes de maig 2015 de forma unànime. "La gent que m'acompanya es gent jove, de fet incorporem a la Unió de Joves, gent amb experiència i compromesa amb la ciutat", ha manifestat Subirana. " Hem estat quatre anys a la oposició i hem de treballar perquè el Partit Popular no aconsegueixi un resultat millor a l'actual".