Classificació matemàtica per la porta gran (71-79)

0
    30
    ACB Photo

El Joventut la va fer grossa al Buesa Arena. Victòria a la pista del vigent campió de la Lliga i bitllet per al playoff a la butxaca. Un triomf que dóna una injecció de moral immensa per afrontar els dos darrers partits de la lliga regular amb una millora anímica considerable.

Vladimir Brodziansky i Joel Parra van tornar a confirmar el seu gran estat de forma aquesta temporada. L’aportació de l’aler-pivot en la seva estrena amb la verd-i-negra està sent molt positiva aquesta temporada i el creixement de l’aler badaloní no té sostre i segueix aprofitant força els seus minuts a pista, cada setmana més transcendental i amb aportacions determinants.

La Penya va arrencar el partit al temple basc amb un parcial inicial força positiu (7-14) tot i que un parcial del conjunt de Dusko Ivanovic, amb tres setmanes sense jugar un partit i després de tenir jugadors confinats a causa de la covid, va anivellar el marcador i el va capgirar (16-15), en un primer quart força gris a cada bàndol.

El segon quart ja va tenir un altre ritme verd-i-negre i la Penya va començar a trencar el partit. O això començava a semblar que podia ocórrer. Amb una gran defensa, va noquejar la reacció local i els punts de Vladimir Brodziansky, Parra i Ante Tomic, van situar un +12 badaloní (18-30). Abans del descans, però, els vitorians van fer un pas endavant (32-40).

A la represa, el TD Systems Baskonia va tornar a anivellar el marcador (36-40), però el Joventut sempre augmentava la distància, amb un Joel Parra molt encertat (40-48).

Tot i els intents dels locals per intentar apropar-se al marcador, els badalonins no van alterar el seu guió i el seu encert, i es va aconseguir mantenir la diferència per sobre dels dos dígits, amb dues cistelles determinants des de la línia de 6,75 d’Albert Ventura i de Ribas (54-71).

La Penya va poder sentenciar el parit i la victòria per segellar d’aquesta manera la classificació pel playoff i assolir un nou objectiu de la temporada. Durant la propera setmanael Joventut no tindrà cap partit i podrà preparar amb més paciència el matx de dijous 20 a l’Olímpic davant el Morabanc Andorra.