Col·lapse al Pisuerga (85-59)

0
    59

23/02/2015 – El MyWigo Valladolid anul·la l’atac del CB Prat i respon amb un gran triomf als nous problemes institucionals apareguts durant les darreres setmanes.

Guanyar fora de casa segueix sent la principal quimera del vinculat del FIATC Joventut. El CB Prat va estar poc reconeixible al Pisuerga, fent un dels seus partits més fluixos a nivell defensiu des que va iniciar-se la segona volta de la LEB Or.

En atac, l’equip d’Agustí Julbe tampoc es va mostrar sòlid, i això ho va aprofitar el MyWigo Valladolid per trencar el partit durant el tercer quart. Els primers instants del duel serien potablaves (2-5), però un parcial de 7 a 0 culminat per un triple de Rakocevic donava la iniciativa al conjunt de Porfi Fisac (9-5).

El desencert total del Prat i la gran tasca feta pel MyWigo a l’hora de tancar el rebot van anar limitant les opcions potablaves a mesura que els minuts avançaven. El Valladolid obriria un petit forat després d’una cistella de De la Fuente (18-11) i Montañez faria estèril una lleu reacció pratenca anotant l’últim tir del primer parcial (23-17).

La forta pressió en les línies de passada executada pel MyWigo Valladolid li deixaria poques opcions al Prat per moure i compartir la pilota. Només les jugades individuals de Piru Ros i Abalde eren efectives davant d’una defensa realment treballada.

Després d’uns breus instants d’inspiració de Víctor Serrano (25-21), el desencert tornaria a fer-se efectiu, fet que seria aprofitat pel Valladolid per tal de tornar a marxar. Ivan Martínez, anotant un triple, començaria a disparar l’avantatge local (31-21), mentre que les accions de Román Montañez posarien el punt final a un segon quart amb clar color lila (39-27).

Valladolid i Prat es passarien els tres primers minuts del tercer parcial sense anotar, però acabaria sent el MyWigo qui trobaria l’eficàcia ofensiva per marxar definitivament.

Un triple de Mikel Uriz inaugurava un contundent parcial de 14 a 3 amb gran protagonisme de Rakocevic (53-30). Per part potablava, només Abalde era capaç d’anotar de tres després d’un temps mort de Julbe. L’encert local, però, no patiria cap escletxa i els jugadors de Porfi Fisac deixarien el duel vist per sentència a falta de deu minuts per disputar-se (62-37).

Durant l’últim quart, el tècnic del Valladolid es dedicaria a repartir minuts, premiant sobretot als jugadors formats al planter lila. Aplicant aquesta fórmula, el MyWigo aconseguiria gaudir d’un màxim avantatge de 31 punts (71-40). El 62% d’encert en T2 dels locals (29/47) i els 15 rebots de diferència existents  entre els dos equips (45/30) mostraven la total superioritat dels homes del Pisuerga davant del Prat.

Per part potablava, Alberto Abalde (10 punts, 9 rebots, 1 assistència i 11 de valoració) i Piru Ros (12 punts, 5 rebots, 2 assistències i 9 de valoració) serien els jugadors més destacats. Després d’aquesta derrota, el vinculat de la Penya segueix penúltim (5/16), a un triomf del descens.

Fitxa tècnica:

MyWiGo Valladolid (85): Úriz (13), Rakocevic (16), Pino (7), Lucas (11), Stobart (4), Miguel González (0), Montañez (10), Arranz (2), Koyanouba (3), Astilleros (2), Martínez (10) i De la Fuente (7).

CB Prat Joventut (59): Martí (5), Abalde (10), Ros (12), Nikolic (4), Sans (3), Costa (-), Vilanova (9), Guallar (-), Iriarte (2), Nogues (7) i Serrano (7).

Parcials: 23-17 / 16-10 / 23-10 / 23-22

Rebots: Lucas (9) / Abalde (9)

Assistències: Úriz (4) / Ros (2)

Incidències: partit corresponent a la 22ª jornada de la LEB Or, disputat al pavelló de Pisuerga davant de 1.000 aficionats.