Comencen les reurbanitzacions als barris de La Salut, Bufalà, Mas Ram i Dalt la Vila

  0
  14
  isaac albeniz.jpg

  09/01/2018 – Són algunes de les primeres actuacions del pla d'inversions municipal.

  Aquesta setmana comencen les obres de reurbanització del carrer d’Isaac Albéniz, al barri de la Salut, un projecte que suposarà la millora de la mobilitats dels i les vianants, entre el carrer d’Hipòlit Lázaro i l’avinguda de Caritg. Les actuacions inclouen la millora de la urbanització, l’ampliació de voreres mantenint els carrils de circulació i la col·locació de nous elements d’arbrat i enllumenat. Aquesta obra té un cost de 117.000 euros i una durada prevista de dos mesos.

   

  Reurbanització del passatge Viñas

   

  També aquesta setmana s’inicien les obres al passatge Viñas, al barri de Bufalà, per reobrir el pas de vehicles per aquest carrer cap al carrer Independència. Aquest projecte inclou la creació d’una plataforma única, donant prioritat al pas de vianants, i la construcció d’un mur de formigó i tancament metàl·lic al costat de la Masia Ca l’Andal. Aquesta actuació té un cost de 40.500 euros i una durada prevista de dos mesos.

   

  Pròximes actuacions al Mas Ram i a Dalt de la Vila

   

  La propera setmana està previst l’inici de les obres de millora de la seguretat viària en l’accés a la urbanització de Mas Ram. Els treballs per millorar el camí peatonal paral·lel a la carretera de la Conreria, entre el barri del Mas Ram i el municipi de Tiana, inclouen l’ampliació d’una vorera amb nou enllumenat, la instal·lació d'un pas de vianants semaforitzat per creuar la B-500, l'ampliació de l'actual vorera d'entrada al Mas Ram i la neteja i desbrossat de l’entorn per millorar la seguretat viària dels/les vianants, especialment l’alumnat que fa servir aquest camí per accedir a l’escola Pere Vergés. Aquesta actuació té un cost de 105.000 euros i una durada prevista d’un mes.

   

  A principis del mes de febrer també s’iniciaran les obres de reurbanització del carrer de la Costa, entre els carrers del Temple i de Sant Sebastià, al barri de Dalt de la Vila, amb l’objectiu de restaurar-lo i millorar els serveis urbans públics d’aquest carrer. Les obres permetran revaloritzar i potenciar l’estructura medieval d’aquest carrer tan emblemàtic i únic situat al nucli històric de Badalona. Aquesta actuació té un cost de 211.000€ i una durada prevista de cinc mesos.

   

  Aquestes actuacions estan incloses dins de la primera part del pla d'inversions de l’Ajuntament, que preveu la inversió de 18 milions d’euros per desenvolupar projectes de rehabilitació, reparació i recuperació de diversos espais públics, instal·lacions i equipaments amb problemes de manteniment de la ciutat. Aquestes obres, tal i com va avançar el Diari de Badalona fa mesos, són algunes de les primeres que s'han licitat de totes les previstes.

   

  Restauració de l’antiga capella de Can Miravitges

   

  En els pròxims dies començaran els treballs per portar a terme la restauració de l'antiga capella de Can Miravitges, un espai que es troba molt deteriorat. L’objectiu és poder incorporar aquest espai a la visita de la masia preservant al màxim els seus elements arquitectònics originals. La superfície de l'actuació és de 50,4 metres quadrats. La planta baixa, amb una superfície de 36,9 m2, es destinarà a la rebuda dels escolars de l'Escola de la Natura Angeleta Ferrer i altres visitants de l'edifici. Complementàriament s'hi faran explicacions sobre el Parc de la Serralada de Marina i el propi edifici històric de Can Miravitges.

   

  Pel que fa a l'antic cor en planta altell, amb una superfície de 13,5 m2, mantindrà la connexió funcional amb el pis principal de l'edifici i formarà part de l'itinerari de visita a l'edifici Can Miravitges i la sala de pintures d’Antoni Ros i Güell. Aquesta actuació té un cost de 89.500 euros i una durada prevista de tres mesos.