Comiat prematur d’Europa

0
    32

27/09/2017 – Eliminació dolorosa de la Penya, que ha dit adeu a la competició europea. El camí es va començar a torçar diumenge a Badalona (75-79), va continuar amb l'accidentat viatge fins a Joensuu de més de 34 hores i ha culminat amb un empat estèril (71-71) que deixa els verd-i-negres fora d'Europa.

27/09/2017 – Eliminació dolorosa de la Penya, que ha dit adeu a la competició europea. El camí es va començar a torçar diumenge a Badalona, amb la derrota per 75-79, va continuar amb l'accidentat viatge fins a Joensuu de més de 34 hores i ha culminat aquest dimecres amb un empat estèril (71-71) que deixa els verd-i-negres fora d'Europa. Patrick Richard, amb 70-71 al marcador, ha tingut el triple per dur l'eliminatòria a la pròrroga, però el seu tir no ha trobat el camí del cèrcol. Ara toca passar pàgina i aprendre dels errors quan queda poc més d'una setmana per al debut en la lliga ACB contra el Barça (dijous 5 d'octubre, 21.30h), on de veritat l'equip verd-i-negre es jugarà les garrofes. És cert que el cansament i les lesions han passat factura, i que ens trobem encara en ple inici de curs, però això no treu, com admetia Diego Ocampo al final del matx, que l'equip no ha estat a l'altura. “Hem de ser honestos. No hem estat al nostre nivell real ni en el primer ni en el segon partit. Hem ser humils, aprendre molt i seguir treballant per millorar”, ha confessat el tècnic, conscient que l'equip encara grinyola. La bona notícia, això si, ha estat el compromís de Kulvietis i Gielo, que han decidit jugar tot i no estar al cent per cent, i un nou bon partit dels joves Neno Dimitrijevic i Simon Birgander.
    La Penya ha volgut sorprendre el conjunt finlandès amb una zona 2-3 i l'aposta ha donat resultat en una primera part on l'atac del Kataja Basket no ha fet mal en els triples (3/15). Per contra, els verd-i-negres si que estaven més fins en el tir experior i això els permetia manar en el marcador (12-16 al final del primer quart). Una gran ratxa ofensiva, amb Neno Dimitrijevic (13 punts) i Jerome Jordan (14) de protagonistes, ha donat una màxima diferència de 9 punts al Joventut (24-33), però els verd-i-negres han tornat a fallar a l'hora de gestionar el partit amb el marcador a favor, com ja va passar a Badalona. Els problemes en el rebot i les pèrdues han donat vida als finlandesos (30-35 al descans).
    L'inici del tercer quart ha estat nefast per als interessos de la Penya. Els verd-i-negres, només començar, han perdut dues pilotes més (14 en total) i el Kataja ha trobat l'encert perdut. Els finlandesos han començat a castigar la zona verd-i-negra des de la llarga distància i això, junt amb el cansament acumulat a les cames, ha començat a girar la truita (53-51). L'equip verd-i-negre, ja en l'últm quart, ha fet un nou esforç i s'ha situat 8 punts amunt després de dos triples de Dimitrijevic (61-69 a tres minuts del final). Semblava que la classificació estava a l'abast, però s'ha tornat a repetir la història. L'equip s'ha precipitat, ha comès errors, i ho ha pagat amb l'eliminació.