El regidor Jose Téllez retorna a Òmnium uns cartells requisats per la Guàrdia Urbana

    0
    26
    tellez ple.jpg

    27/09/2017 – El PP ha demanat al Ple el cessament del regidor de Guanyem per “abús de poder” davant la policia.

    Ha estat un dels diferents punts de debat d'aquest dimarts al Ple municipal, tot i que molt menys tens i polèmic del que es podia esperar. El tinent d'alcalde Jose Téllez, de Guanyem Badalona, va protagonitzar dilluns a la nit uns fets amb la Guàrdia Urbana de Badalona i membres d'Òmnium Cultural que es trobaven col·locant cartells de propaganda de l'1 d'octubre.

     

    Segons avançava El Periódico i tal i com han confirmat diferents sectors polítics i mitjans durant aquest dimarts, el regidor va intervenir en una disputa quan la policia local incautava a un grup de persones, al carrer Francesc Layret, material relatiu al referèndum. Fonts policials expliquen que Téllez va demanar als agents que tornessin els cartells, prop d'una cinquantena, i, davant la seva negativa, els va agafar ell mateix d'un cotxe patrulla i els va tornar als membres d'Òmnium, que també havien requerit la presència del seu president nacional, Jordi Cuixart.

     

    Els dos sindicats majoritaris del cos policial badaloní, SFP i PSU, han criticat l'acció i consideren que es tracta d'una ingerència política en la tasca de la Guàrdia Urbana, que ha de seguir les instruccions de la Fiscalia. El representant de Guanyem també ha estat durament criticat pel Partit Popular, que ha demanat el seu cessament en una moció i l'ha acusat “d'abús de poder”.

     

    Ni Téllez ni cap membre del govern van respondre les crítiques del PP al Ple d'aquest dimarts i es va evitar la disputa política. Fora del saló, en declaracions a diferents mitjans, el tinent d'alcalde va argumentar que la situació de dilluns al vespre era molt tensa i que va actuar com a mediador entre la policia i el grup de persones que penjava cartells per evitar que la crispació augmentés.

     

    El regidor ha assegurat que va acordar amb els manifestants que els tornava el material perquè marxessin i la policia pogués seguir fent la seva feina. A partir d'aquesta premisa, que, diu, va comunicar als agents abans de procedir, va agafar els cartells sota la seva responsabilitat. En qualsevol cas, destaca que la suspensió del Tribunal Constitucional afecta al referèndum, però no a la propaganda política.

     

    L'1-O centra les mocions del Ple

     

    La moció que demanava el cessament de Jose Téllez, presentada pel Partit Popular, ha prosperat. També instava al govern a “deixar d'utilitzar l'Ajuntament com a instrument al servei del procés independentista” i a no posar “a disposició del referèndum cap recurs ni humà ni material”.

     

    Tanmateix, han tirat endavant altres propostes que s'han presentat en el marc del referèndum. Ciutadans, per la seva part, ha exigit a l'Ajuntament que reconegui que una llei suspesa pel TC no té vigència i no pot suposar cap actuació administrativa, i que, en aquest sentit, es defensi els funcionaris i els treballadors públics.

     

    El PSC ha volgut donar suport “als alcaldes i alcaldesses que estan rebent pressions i amenaces per complir la legalitat davant la convocatòria de l'1 d'octubre”, així com “condemnar toa pressió i insult per no autoritzar al cessió d'espais municipals”.

     

    Per últim, el Ple, a instàncies dels grups del govern, ha reprovat el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza Martín, així com al fiscal en cap de la Fiscalia Especial contra la Corrupció. La proposta demana la seva renúncia i substitució a l'Estat.