Compte enrere perquè la compra de la seu del Círcol acabi als jutjats

  0
  circol.jpg

  19/05/2016 – Les parts mantindran la darrera i definitiva reunió el divendres 27.

  Mesos després, el futur del Círcol continua sent una incògnita però  entra, forçosament, a la seva recta final. Aquest dimarts, els advocats de l’associació, de la propietat de l’edifici de Francesc Layret i de l’empresa que vol adquirir la finca, Vértice Ensanche, han mantingut una reunió que es preveia crucial en la negociació a tres bandes per tal de desbloquejar la situació. Encara que no s’ha arribat a un punt d’acord definitiu, la conclusió arribarà, com a molt tard, en menys de dues setmanes.

   

  L’entitat badalonina manté la seva postura d’adquirir l’edifici amb els 900.000 euros aconseguits mitjançant crèdits bancaris, però no ho pot fer si la constructora no retira el dret de compra. A la negociació d’aquesta setmana, doncs, Vértice va posar sobre la taula la opció de retirar el seu dret a canvi d’una permuta per la qual es pugui quedar els pisos superiors de la finca. El tracte, doncs, seria que el Círcol comprés la propietat, l’empresa construís el bloc nou i es repartissin, d’una banda, la planta baixa i el soterrani, que serien per a l’entitat, i, de l’altra, del primer al quart pis, que es quedarien a nom de Vértice.

   

  “El Círcol ens diria quin projecte vol al seu espai, i nosaltres l’executaríem amb l’obra total del nou edifici”, explica el director de la companyia, Antonio Sesé, qui avança que aquesta serà la darrera alternativa. No obstant, als plans de Vértice no entra una renúncia de compra que no passi per no dur a terme el seu projecte, la inversió del qual rondaria els 1,5 milions d’euros. “Comprar l’edifici és una cosa, però el problema és que té deficiències que cal reparar, més enllà dels 900.000 euros. El Círcol no ho pot assumir tot”, considera Sesé.

   

  L’empresa posa una condició més per poder segellar aquest darrer escenari: recuperar els diners invertits fins ara en el projecte, uns 220.000 euros. “Veiem predisposició en la propietat, però no sabem si el Círcol ho té clar”. Tot i que la de dimarts havia de ser una trobada clau, l’entitat ha demanat uns dies més per mirar de trobar els diners suficients per desencallar la compra.

   

  Per al Círcol, l’escenari de la permuta “és molt complicat” però és una de les alternatives que s’ha d’estudiar. El president de l’entitat, Toni Forteza, no tanca cap porta i explica que la comissió negociadora ha de fer les valoracions pertinents durant la propera setmana. Volen conservar la seu i, preferiblement, arribat a un acord, “però no a qualsevol preu”. En aquest sentit, recorda que l’entitat ja ha fet un esforç “titànic” per aconseguir els 900.000 euros, i seria impossible assumir-ne 200.000 més. Mentre el procés negociar continuï, no obstant, el Círcol manté qualsevol opció viable sobre la taula. I tot i voler evitar-ho, afirmen estar disposats anar a judici si el proper divendres 27, en principi data de la reunió definitiva, no hi ha consens.

   

  El cas acabarà als jutjats si no s’arriba a un acord

   

  En qualsevol cas, aquests seran els darrers dies del ‘culebrón’ del Círcol i la seva seu. Com a mínim a nivell de negociacions. Si el divendres 27 no hi ha acord, Vértice Ensanche engegarà la via judicial el mateix dilluns 30 per tal de fer valer el seu dret de compra i adquirir la finca de Francesc Layret. A l’hipotètic litigi, a més, és probable que no entrés només el Círcol, ja que la constructora no descarta denunciar l’Ajuntament i els partits que van recolzar la suspensió de llicències de la plaça de la Vila, una mesura que es va prendre, insisteix Antonio Sesé, per afavorir l’entitat badalonina.