Compte enrere: possibilitats de ser a la Copa

  0
  MUR-JOV (3).jpg

  07/01/2014

  Amb victòries en els 3 partits que queden els verd-i-negres serien a la Copa. Amb 2, hauran de mirar de no perdre contra el Bilbao i d'estar pendents del bàsquet general (diferència entre punts anotats i rebuts) del GBC, el Cai i el Baskonia

  Queden 3 jornades per acabar la 1a volta i decidir-se quins són els 8 equips que seran a Màlaga del 6 al 9 de febrer per disputar la Copa del Rei

  Madrid, València i Gran Canària ja tenen el bitllet. L'Unicaja, el seu immediat perseguidor, el té garantit com a organitzador tot i que també acabarà entre els 8 primers, i Barça i Tenerife ho tenen molt a prop. 
  D'aquesta manera, 6 equips, entre els que hi ha la Penya, lluiten per les 2 últimes places

  Ara mateix els verd-i-negres ocupen la 8a posició, la última que dona dret a jugar el torneig del KO. Si la Penya es capaç de guanyar els 3 partits que queden serà a la cita
  Si en guanya 2, probablement haurà de mirar el bàsquet general, és a dir, el balanç entre els punts anotats i els punts rebuts.
  Aquest és el sistema per decidir a la 1a volta, quan els equips encara no han jugat 2 cops entre ells, qui passa per davant de l'altre.

  Així doncs, si els verd-i-negres han d'aconseguir 9 triomfs per classificar-se, els 2 propers partits a casa contra el Bilbao i el Cajasol, prenen especial rellevància. Després, en la darrera jornada, els de Maldonado visitaran la pista del València, que enguany només ha perdut contra el Barça i el Madrid. 

  Just una posició per davant dels verd-i-negres hi ha el Guipúscoa Basket de Sito Alonso, que més enllà d'estar amb un balanç 8-6 té un +68 entre els punts anotats i els rebuts. 
  El calendari però, és el més complicat, tot i que com la Penya, pot decidir la classificació a casa
  Rebrà a Donosti al Baskonia i el Madrid i acabarà la 1a volta a la pista de l'Estudiantes.

  8è és el FIATC Joventut. 9è ho és el Cai, també amb un 7-7 i -4 en el balanç de punts anotats i punts rebuts. Els aragonesos tenen un doble desplaçament a domicili a la pista de l'Estudiantes i del Baskonia i disputen l'últim partit a casa contra el Múrcia. 
  Estan en la mateixa situació que la Penya, han de guanyar els 3, o de guanyar-ne dos, fer-ho pels màxims punts possibles.

  Exactament el mateix passa amb el Baskonia, un clàssic de la Copa del Rei, que ara mateix no hi seria. Els de Sergio Scariolo també han de guanyar els 3 partits per ser-hi, o com a mínim 2 per molts punts
  Primer visitaran al Guipúscoa Basquet, després rebran al Cai Saragossa, i acabaran jugant-se les garrofes a la pista del Fuenlabrada. Dels que porten un balanç 7-7, son els que tenen pitjor bàsquet general (-14).

  Amb una victòria menys queden el Bilbao i el Cajasol, que porten un balanç de 6-8. Tots dos conjunts haurien de guanyar els 3 partits, perquè es fa difícil pensar que un equip sigui a la Copa sense haver guanyat 9 partits.
   

  • 7é) 8-6 (+68) Guipúscoa Basket juga contra: Baskonia i Madrid a casa i Estudiantes fora 
  • 8é) 7-7 (+11) FIATC Joventut juga contra: Bilbao i Cajasol a casa.i València fora.
  • 9é) 7-7 (-4) CAI juga contra: l'Estudiantes i el Baskonia a domicili i el Múrcia a casa
  • 10é) 7-7 (-14) Baskonia juga contra el GBC a fora, rep al Cai i va Fuenlabrada.
  • 11é) 6-8 (+15) Bilbao juga contra FIATC Joventut a domicili, Tenerife a casa i Obradoiro fora.
  • 12é) 6-8 (-37) Cajasol juga contra l'Obradoiro a casa, va a la pista del FIATC Joventut, i rep al Barça