Confirmat el tancament de bars i restaurants davant l’evolució de la pandèmia

  0

  La Generalitat de Catalunya ho ordenat el tancament de bars i restaurants, que només podran treballar per a servir menjar a domicili. D’igual forma, i a més de la restauració, les restriccions limitaran també al 30% l’aforament dels comerços. En cas de locals de més de 400 metres quadrats hauran de tenir controls d’aforament en temps real per a certificar aquesta limitació del 30%. Tots els comerços que impliquin contacte físic, a excepció de les perruqueries, hauran de tancar.

  De la mateixa manera, se suspenen fires, congressos i convencions, mentre que parcs i jardins tancaran a les vuit de la tarda. Hauran de tancar també sales de joc, casinos, bingos i parcs d’atraccions. Cinemes i teatres redueixen el seu aforament màxim del 70% actual al 50%, el mateix aforament que hauran d’adoptar els gimnasos. Les mesures entraran en vigor la nit del dijous al divendres i tindran una vigència de quinze dies.

  Les activitats esportives no professionals també queden suspeses, encara que no els entrenaments. Les noves mesures se sumen a les ja anunciades per a les universitats, que des de demà no fan classes presencials. Escoles i instituts romanen oberts, igual que les activitats extraescolars. De manera genèrica, la Generalitat ha demanat que es reforci el teletreball en la mesura que sigui possible.

  L’objectiu: reduir la mobilitat i les interaccions socials. Ara com ara no es plantegen confinaments perimetrals com els que sí s’han adoptat a Madrid. Malgrat la desigual incidència de la propagació del virus en els diferents municipis catalans, la Generalitat ha decretat un tancament de màxims, que afecta a tot el territori.

  El sector de la restauració, el més afectat

  El vicepresident Pere Aragonès ha reconegut que les mesures són doloroses per al sector de la restauració, per al qual ha dit que es preparen mesures d’ajuda directa, cosa que s’aprovaria dimarts que ve en el Consell Executiu. Ha anunciat en aquest sentit un fons de 40 milions d’euros, i una línia d’avals a partir de 12.000 euros per a cobrir pagaments. “La prioritat és salvar vides”, ha explicat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí