Conveni entre Adif i Ajuntament per millorar la seguretat a les vies del tren

  0
  Flash Bdn

  La presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera, i l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, han signat un conveni per a la millora de la seguretat i permeabilitat del ferrocarril al seu pas pel terme municipal.

  Aquest conveni, que pretén donar resposta a les demandes d’aquesta ciutat, contempla l’execució d’un conjunt d’actuacions amb la finalitat de garantir l’òptim estat i integritat dels tancaments per prevenir actes de vandalització i trànsits indeguts per punts no autoritzats coneguts com passos viciosos, i altres afeccions al sistema ferroviari com robatoris o abocaments continuats de residus.

  Gràcies a la implantació d’un tancament d’alta seguretat i major resistència, l’acord preveu l’adopció d’una solució més efectiva i amb caràcter general atenent a l’elevada freqüència de circulacions que transiten pel nucli urbà de Badalona, el que a més redundarà en una millora de la qualitat ambiental de l’espai públic, en estar el traçat ferroviari a la primera línia de la façana marítima.

  L’acord preveu la neteja i el sanejament de l’espai comprès entre el tancament actual i les vies de la línia d’ample convencional Barcelona-Mataró-Maçanet, per la que habitualment circulen els serveis de les línies R1 i RG1 de Rodalies, entre los punts quilomètrics (pp.kk.) 6/545 y 7/008, al costat muntanya. També contempla la col·locació de nous tancaments entre aquests mateixos pp.kk. al costat muntanya i entre els pp.kk. 6/545 y 7/140 al costat mar.

  El conveni estipula que Adif durà a terme la neteja, sanejament i gestió dels residus a retirar, el finançament i execució del nou tancament en un termini màxim de 12 mesos, així com el seu manteniment i conservació, a més de la retirada del tancament existent.

  Per la seva banda, l’Ajuntament de Badalona, davant la detecció d’un defecte en el tancament, ho comunicarà a Adif per a la seva reposició. El consistori també vetllarà pel compliment de les normes de civisme com impedir i/o sancionar els actes vandàlics.

  Segons recull el conveni, Adif invertirà 383.000 euros per a l’execució de les actuacions, dels que 305.000 corresponen a les obres dels nous tancaments i els 78.000 euros restants a les tasques de neteja i sanejament. Així mateix, Adif destinarà anualment una partida de 7.000 euros per al manteniment i conservació del tancament. Per la seva banda, l’Ajuntament realitzarà una aportació de 38.000 euros

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí