Convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona

  0
  48
  dia de la dona (AJB_MITJA).jpg

  Amb motiu del Dia Internacional de la Dona els sindicats UGT i Comissions Obreres han convocat una autrada de dues hores durant la jornada laboral. Altres sindicats minoritaris han anunciat una vaga feminista de 24 hores per aquest 8 de març. Així doncs, el badalonins estan cridats a concentrar-se a la Plaça de la Vila a les 12 del migdia i a les 16h d’aquest dijous.

  Les aturades tindran una durada de dues hores, 1 minut i 36 segons; ja que aquest és el temps que una dona ha de treballar de més per equiparar el seu sou al d'un home. Durant la concentració de la tarda hi ha prevista una actuació de la Federació de Dones de Badalona a les 5 i, una hora més tard, començarà una marxa unitària des de la Plaça de la Vila fins a la plaça de la Dona de Llefià. L’Ajuntament de Badalona ha anunciat que destinarà els diners dels treballadors que facin vaga a polítiques feministes i d'igualtat. Així ho va comunicar l'alcaldessa de Badalona Dolors Sabater, qui ha assegurat que secundarà l'aturada de dijous. També els regidors socialistes de l'Ajuntament de Badalona destinaran part del seu sou a la Federació de Dones per ajudar el col·lectiu de dones en situació de vulnerabilitat.

  Entre les altres activitats previstes aquests dies hi destaca el tradicional sopar que organitza la Federació de Dones pel proper divendres o l'acte “Dones diverses, diverses dones”, que tindrà lloc el 14 de març a la tarda a l'Escorxador.