Cop baix (62-63)

0
    33

17/03/2018 – Derrota cruel del Divina Joventut, que va caure contra el Monbus Obradoiro en l’últim sospir i amb polèmica (62-63).

17/03/2018 – Derrota cruel del Divina Joventut, que va caure contra el Monbus Obradoiro en l’últim sospir i amb polèmica. Els verd-i-negres, amb empat a 62 en el marcador i 11 segons per jugar, van tenir l’última possessió per guanyar el matx. Laprovittola va buscar el bàsquet del triomf amb una penetració, però el seu tir no va entrar. Jordan va agafar el rebot ofensiu i va encistellar el que semblava el 64-62 definitiu, però els àrbitres es van treure de la màniga una falta en atac inexistent del jamaicà en el rebot. Una decisió que va donar dos tirs lliures a Nacho Llovet amb un segon en el rellotge, ja que la Penya estava en bonus de faltes. L’exverd-i-negre va encistellar el primer i va llançar a fallar el segon, per enfonsar una mica més una Penya que acumula ja 12 derrotes consecutives.
    Els de Carles Duran no van fer un bon partit. La motxilla d’estar amb l’aigua al coll en la classificació pesa molt i l’ansietat i els nervis es van traduir de nou en desencert (34% en tirs de camp) i massa pilotes perdudes (21). Els verd-i-negres, tanmateix, mai no van abaixar els braços i ho van compensar guanyant la batalla del rebot (43 a 29, amb 19 d’ofensius). Un factor clau per poder aferrar-se a un partit que s'estava escapant a l'inici del tercer quart, amb 15 punts de desavantatge (29-44). Una diferència que es va gestar en els darrers cinc minuts abans del descans, quan els gallecs, repartint estopa en defensa i amb Bendzius (15 punts) liderant l’atac, van trencar l’equilibri del primer quart d’hora. D’un 26-25 es va passar a un preocupant 26-37 al descans, fruit d’un parcial de 0-12. El 14 de valoració global dels badalonins a la mitja part ho deia tot de l’espessor del Joventut en atac.
    En la represa, però, quan el partit semblava perdut, va aparèixer l’orgull ved-i-negre. El caràcter de Ventura i Vidal, els rebots de Birgander (7) i els punts de Laprovittola i Kulvietis van revitalitzar els de Carles Duran, que van tancar el tercer parcial a només 6 punts (47-53). La remuntada va ser un fet en el darrer quart, abocant el partit a un final d’infart on la Penya va quedar-se un altre cop sense premi. Enguany, malauradament, sembla que els verd-i-negres són l’ase dels cops.