Cop inesperat que obliga a remuntar a Finlàndia

0
    23

24/9/2017 – Sorpresa al Palau Olímpic, on la Penya ha caigut contra el Kataja Basket finlandès i veu compromesa la seva continuïtat a la Basketball Champions League (75-79).

24/9/2017 – Sorpresa al Palau Olímpic, on la Penya ha caigut contra el Kataja Basket finlandès i veu compromesa la seva continuïtat a la Champions League (75-79). Els verd-i-negres, molt irregulars, han arribat a dominar de 15 punts en el primer temps (34-19), però un parcial de 2-15 abans de descans ha tirat per terra l’avantatge i ha revifat un equip finlandès que ha acabat sorprenent els jugadors de Diego Ocampo en els minuts finals. Un revés del qual no hi ha gaire temps per recuperar-se. Dimarts l’eliminatòria es resoldrà a Finlàndia (16 h).
    La Penya semblava que encarrilaria el matx per la via ràpida. Les bones accions de Jerome Jordan i Patrick Richard donaven els primers avantatges clars als verd-i-negres (10-4), que tampoc acusaven les nombroses rotacions de Diego Ocampo, repartint minuts entre tot els jugadors disponibles (Gielo, Ruoff, Kulvietis i Nogués van tornar a ser baixa). Fruit d’això la Penya enfilava l’avantatge fins als 12 punts amb un bàsquet d’un Omari Gudul més actiu que en el seu debut (24-12). Només un triple sobre la botzina del Kataja Basket espatllava el bon primer quart dels badalonins (24-15).
    El domini s’ha intensificat en el segon parcial, on les diferències han arribat fins als 15 punts (30-15 i 34-19, a 5:24 pel descans). Aquí, però, s’ha repetit una mica la història del segon quart contra el Dinamo de Tbilissi. La Penya s’ha encallat, ha començat a precipitar-se, a perdre pilotes en primera línia, i el Kataja Basket ho ha aprofitat per clavar un parcial de 2-15 i restablir l’equilibri (36-34 al descans). 5 minuts i escaig en els quals la Penya no ha pogut anotar cap bàsquet en joc. Només 2 tirs lliures de Dominik Mavra. Un Joventut, a més, negat en els triples (0/8 als primers 20 minuts).
    Les llums d’alarma s’han encès només arrencar la segona part, quan els finlandesos s’han posat per davant per primer cop (38-39), però el Joventut s’ha refet d’aquest primer ensurt amb un parcial de 8-0 (46-39). Semblava que la lògica tornava a imposar-se, però no ha estat així. Ni els dos primers triples, de Xabi López-Arostegui i Sergi Vidal (3/16 la Penya) han aconseguit trencar l’equilibri, amb un Kataja Basket més encertat des de l'exterior que s’ha aferrat al partit liderat pel base Damier Pitts (18 punts). Ni els punts de Jerome Jordan (15 i 8 rebots), Simon Birgander (12) i Gudul (10) han pogut rescatar una Penya que ha acusat els nervis en els minuts decisius. El Kataja ha tingut el cap més fred i algunes decisions discutides dels àrbitres tampoc no han ajudat. Dimarts toca remuntada, en un partit que començarà a les 17.30 h i on Omari Gudul serà baixa per problemes amb el visat.