Cospedal ofereix a PSC, Ciutadans, Unió i UpyD formar un front comú contra l’independentisme

  0
  52
  IMG_6615.JPG

  06/09/2014 – Alguns dels principals càrrecs del PP, com Maria Dolores de Cospedal, van aterrar ahir a Badalona per participar en una conferència política organitzada pel partit al BCIN.

  La secretaria general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, va fer una crida ahir, des de Badalona, a Ciutadans, UpyD, UDC i PSC a deixar de costat les sigles i formar un front comú contra l’independentisme i la consulta del 9N. La presidenta de Castella-la Manxa va ser l’encarregada d’inaugurar la conferència política organitzada pel PPC que està tenint lloc aquest cap de setmana al BCIN i que avui clausurarà la vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaria.

   

  Cospedal va tendir la mà als partits que no s’han mostrat favorables a la consulta del proper novembre perquè, diu, “per sobre dels interessos partidistes, ha d’imperar el sentit comú i la integritat de Catalunya i Espanya”. La número 2 del PP ha carregat contra Artur Mas, a qui ha acusat de cridar “constantment a la il·legalitat”. En aquest sentit, ha afirmat que el govern català mostra “totalitarisme”, ja que “qui no pensa en clau independentista és enemic de Catalunya” i això, considera, és una “dictadura en cobert”.

   

  Per la seva part, la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va assegurar que “alguns s’han oblidat de governar  per a posar-se al servei del projecte independentista”, i això, diu, “acaba passant factura”. Camacho va aconsellar Mas que posi seny i responsabilitat i digui a la ciutadania que no se celebrarà “una consulta il·legal”. “Els catalans som gent legal, que no enganya, que no fa trampas i que compleix les lleis de convivència”. No van faltar pas els retrets pel cas que volta Jordi Pujol: “Deien que Espanya ens roba, però eren ells els qui ens robaven des de dins. Mas va ser conseller de Pujol en diversos àmbits i és el seu fill polític; ara que no ens vengui que l’expresident porta temps desvinculat”.

   

  L’alcalde Garcia Albiol va ser l’encarregat d’obrir els torns de paraules i no va desaprofitar l’ocasió, davant d’un auditori del BCIN ple, per treure pit pel que fa a l’obra de govern municipal. El batlle va presumir de dirigir una ciutat amb l’índex d’atur més baix de la zona i de crear llocs de treball. “El partit va fer tot el possible per guanyar a Badalona, cosa que semblava impossible uns anys enrere”. Quant a la independència, Albiol va assegurar que la consulta és un “montatge en contra de la legalitat”, del qual ell no en pensa ser partícip, va avisar.