Cruz guia el Nadezhda cap a un triomf històric a Ekaterinburg (74-84)

0
    32

08/01/2016 – L’equip de la jugadora badalonina provoca la primera derrota de la temporada de l’UMMC al DIVS Sport Hall.

El Nadezhda viuria ahir al vespre una jornada històrica a l’Eurolliga femenina. Completant un partit espectacular, el conjunt d’Orenburg ascendiria fins a la primera plaça del grup B, desbancant el fins ara líder de la seva posició de privilegi.

Fins ara, l’UMMC Ekaterinburg havia guanyat els tres partits d’Eurolliga que havia disputat a la seva pista, mentre que en competició domèstica l’equip d’Alba Torrens mantenia un impecable balanç de cinc triomfs en cinc encontres.

Havia de ser el Nadezhda, el seu principal rival a la lliga russa, qui fes caure per primera vegada a la superpotència d’Ekaterinburg. Aquesta temporada, el bloc d’Anna Cruz havia perdut en dues ocasions contra l’UMMC: una vegada a l’Eurolliga (54-64) i l’altra a la lliga (64-75).

Ahir, però, al DIVS Sport Hall les jugadores de Roberto Íñiguez oferirien la seva millor versió, demostrant ser candidates a guanyar-ho tot. L’inici de partit del Nadezhda seria absolutament demolidor. Les visitants encetarien l’encontre amb un 0 a 8 culminat amb un triple d’Anna Cruz (0-8) i durant els quatre últims minuts del primer parcial només permetrien que l’Ekaterinburg anotés cinc punts (15-32).

Amb la badalonina duent el ritme, la tripleta americana del Nadezhda formada per Bonner, McBride i Robinson se sentiria molt còmode en atac, fent augmentar les diferències fins als 21 punts (25-46). L’Ekaterinburg marxaria als vestidors amb molta feina per fer (31-50), tot i que a la represa l’equip d’Olaf Lange milloraria substancialment la seva defensa.

Gràcies al parcial de 22 a 13 del tercer quart, l’UMMC es podria agafar al partit (53-63) i inclús arribar a situar-se a vuit punts d’empatar (62-70). Amb les locals anant a més, Cruz i Bonner apareixerien per rescatar el Nadezhda amb nou punts seguits i trencar l’encontre a falta de tres minuts (64-79).

L’exterior badalonina marxaria fins als 18 punts (6/11 en tirs), 5 rebots, 3 assistències i 2 recuperacions en 34 minuts, mentre que Bonner aconseguiria unes notables dobles figures (23 punts i 12 captures).

El triomf sumat a DIVS Sport Hall provoca que el Nadezhda ascendeixi fins a la primera plaça del grup B de l’Eurolliga (7/2), igualant d’aquesta manera el balanç de l’Ekaterinburg. La plantilla de Roberto Íñiguez defensarà el seu lideratge el pròxim 13 de gener, visitant la pista del ZVVZ USK Praga (19:10h).