Cultura, gastronomia i embarcacions xineses es barregen al Port de Badalona

  0
  dragon.jpg

  25/03/2017 – El port acull per primera vegada el Festival Dragon Boat, durant tot el cap de setmana.

  Una de les celebracions més importants a la Xina és la Duanwu, també coneguda com la Festa del Doble Cinc o Festa dels Vaixells del Drac (Dragon Boat), una festa mil·lenària xinesa que se celebra el cinquè dia del cinquè mes del calendari lunar xinès a nombroses ciutats del món i que aquest any també aterrarà a Badalona.

  Per primera vegada, el Port de Badalona acollirà aquesta festa, aquest proper cap de setmana, que comptarà amb espectacles culturals i degustacions gastronòmiques de la cultura popular xinesa i espectaculars competicions de "Vaixell del Drac”.

  Una de les parts més festives i lúdiques d'aquesta festa seran les curses de Dragon Boat, una espectacular modalitat de piragüisme amb embarcacions acolorides i amb la figura d'un drac com a símbol principal. De moment, al Port de Badalona hi ha dos equips fixes i dues embarcacions instal·lades a la zona portuària. Les competicions tindran lloc els dies 27 i 28, obertes a la participació de tota la ciutadania.

  Aquest divendres 26 tindrà lloc el "Dragon Boat amic de l'educació de Badalona", on al voltant de 200 nens i nenes faran el seu baptisme en aquesta pràctica esportiva en la qual es destaca el treball en equip. Faran entrenaments amb monitors del Club Dragon Boat Badalona, es podrà practicar taitxí amb l'Associació Xina de taitxí i la Fundació Institut Confuci de Barcelona impartirà tallers relacionats amb la festa Duanwu i activitats artístiques tradicionals com les ombres xineses.

   

  Barreja de gastronomia xinesa i catalana

  Al port de Badalona es podran visitar estands de degustació de la variada i extensa tradició culinària xinesa, així com gaudir de tallers, folklore i artesania oriental. En l'aspecte culinari cal destacar que dissabte, 27 de maig, tindrà lloc la "Zongzitada Popular", amb aquest plat típic fet d'arròs glutinós farcit amb productes dolços i salats i embolicat amb fulla de bambú. Cap al migdia, s'elaboraran 200 zongzi, que es repartiran gratuïtament entre tots els assistents a la festa. Les activitats compten amb el suport de l'Escola de Gastronomia de Badalona, l'Associació de Restauradors Xinesos de Catalunya i el Club Dragon Boat.