David Gallego, president UGE Badalona: “El compromís polític és començar l’obra a l’estiu”

  0
  65
  UGE Badalona

  Durant el ple d’aquest mes de març l’Ajuntament de Badalona va aprovar el pressupost d’inversions municipals d’aquest any 2021, a on es contemplava la reforma de les pistes d’Atletisme Paco Àguila. Tota una reivindicació per part de la Unió Gimnàstica d’Atletisme de Badalona (UGE) i que acumulava any rere any. L’Ajuntament destinarà 1.8 milions d’euros i aquest fet serà un nou futur per al club.

  “Actualment tenim una pista molt degradada, no homologada i no podem fer competicions des de l’any 2016. A més a més, tot el material el tenim en pèssimes condicions”, explica el president de la UGE Badalona, David Gallego, al Diari de Badalona. Entre les diferents parts d’aquesta obra integral es troba l’homologació de la pista, la renovació de material i serveis annexos com les grades, que mai han tingut a la instal·lació. A més a més, també s’inclou la reforma dels vestidors i la incorporació d’un gimnàs.

  “És una necessitat urgent perquè tenim una pista no homologada. Hem tingut la sort que els resultats acompanyen i tenim més ressò mediàtic en els darrers anys i això també ha ajudat molt”, afegeix Gallego.

  “Evidentment la degradació de la pista fa que els atletes marxin. Ara mateix tenim una pista a dos quilòmetres a Santa Coloma nova i en millors condicions i van cap allà”. El club ha arribat a tenir 313 socis i abans de la pandèmia van baixar a 252.

  A la instal·lació, també hi conviu el Rugby Badalona tot i que l’agreujament de les pistes perjudica més a la UGE. “Tenim reivindicació conjunta amb el Rugby Badalona però  nosaltres som qui més problemes teníem. Sempre hem tingut un nivell alt però a partir del 2008 es va veure agreujat amb la pèrdua de 100 socis a causa de la instal·lació de la gespa i abans de la covid sí que vam recuperar aquest èxit esportiu que teníem”, afegeix Gallego.

  Nova pista a finals d’any
  “El compromís polític per començar les obres és a finals de l’estiu i la previsió d’obres és de vuit setmanes. Som una instal·lació de tercera i s’ha de solucionar aquest problema per seguir mantenint el talent que tenim al club i a la ciutat.

  Evidentment, tenir una instal·lació nova ajuda a poder plantejar l’organització de competicions al club i a Badalona: “Aquesta obra serà un punt d’inflexió i tenim al cap demanar el Campionat d’Espanya d’Atletisme de l’any 2022”. La darrera prova homologada a la ciutat la vam organitzar l’any 2014.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí