De penal i en el descompte (1-0)

0
    32

09/03/2014- Quan van maldades, tot surt malament. Però quan es capgira la tendència, la sort canvia de bàndol i el vent bufa a favor. Això és el que li està passant al CF Badalona, que ha capgirat la dinàmica negativa i ara sembla que totes li ponen. Perquè, si mirem el partit contra l’Olot amb objectivitat, qui va merèixer més la victòria va ser els conjunt de la Garrotxa, segurament un dels millors equips que han passat per l’avinguda de Navarra. Va dur la batuta gairebé sempre i amb una verticalitat vertiginosa va portar de corcoll la defensa escapulada, generant un munt d'ocasions. El Badalona, però, té un àngel de la guarda sota els pals que es diu Marcos. El porter escapulat va tornar a fer un recital sota els pals, especialment en la segona part, i el seu inacabable repertori d’aturades va possibilitar que els de Piti Belmonte acabessin emportant-se la tercera victòria consecutiva gràcies a un penal transformat per Negredo en el temps de descompte. Tres punts inesperats, sobretot vist el que havia passat damunt del terreny de joc, però vitals per tenir una mica més a prop la permanència. El Badalona obre forat respecte de la plaça de promoció (4 punts) i el descens directe (8) i, de retruc, implica de nou els olotins en la lluita. Diumenge que ve, un altre cop a casa contra el Constància, toca fer un pas més cap a l’objectiu de la salvació.

Piti Belmonte va fer de nou canvis en l’11 titular per rebre l’Olot. Va tornar Ferrón al lateral dret i Cárdenas al centre de la defensa (amb Castillo), mentre que al centre del camp va situar Maestre i Puigdollers junt amb Boniquet, aquest cop jugant pel mig. A les bandes,  Lolo, amb tendència a anar també cap al mig per deixar el carril dret a Ferrón, i Velillas, situat a l’esquerra. Els cinc primers minuts, però, ja van ser tot un presagi del que seria el partit: possessió absoluta de l’Olot i el Badalona amb moltes dificultats per poder conquerir la pilota i, sobretot, desbordat per la rapidesa dels davanters olotins, autèntiques bales. Un misto de Cárdenas, a la sortida d’un córner, va ser l’única  aproximació amb cert perill dels de Piti Belmonte en els primers 45 minuts. Cap xut a porta i la sensació constant  que l’Olot era superior. Un Olot que va dur molt més perill i que va fregar el 0-1 en diverses ocasions, la més clara una rematada de Rojas al travesser a la mitja hora de joc.

En la represa Piti va fer entrar Joaquín per Lolo per intentar tenir més la pilota, però només començar la segona part l’Olot ja en va tenir dues de claríssimes per inaugurar el marcador, a peus de Coro i Uri. Una bona pilota a la qual Negredo va arribar tard per rematar quan ja encarava el porter Óscar i un cop de cap de Cárdenas fregant el travesser van ser els tímids avisos d’un Badalona un pèl més incisiu en atac. L'Olot, però, seguia sent l'amo del partit. I l’heroi, Marcos. El recital del porter escapulat en aquest segon temps va ser antològic, evitant un gol visitant que semblava només qüestió de temps. Els d’Arnau Sala ho van intentar de totes les maneres, però en totes va aparèixer Marcos per salvar el Badalona. I ja se sap que, en el món del futbol, si perdones ho acabes pagant. A mida que van anar passant els minuts el partit es va anar obrint, amb el Badalona cada cop més envalentonat al contracop. Piti va fer entrar més pólvora al davant, fent reaparèixer Enric un cop superada la lesió al pubis, i al temps de descompte va arribar el cop de sort necessari per capgirar la història del partit. Una centrada va rebotar a les mans d’un defensa de l’Olot i l’àrbitre, que minuts abans havia pogut xiular un penal a l’àrea badalonina, aquest cop sí que va assenyalar la pena màxima. A Negredo no li va pesar la pressió i amb el seu tercer gol amb la samarreta escapulada va fer saltar pels aires el guió d’un partit on els astres (i un incommensurable Marcos) es van alinear a favor d’un Badalona que, ara sí, sembla haver agafat velocitat de creuer cap a la permanència.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (1):  Marcos, Ferrón, Bermudo, Joan Castillo, Cárdenas, Sergio Maestre, Boniquet (Enric, 64’), Puigdollers, Negredo, Lolo (Joaquín, 46’) i Velillas (Neeskens, 80’).

Olot (0): Óscar, Valentín,  Hostench, Serra, Rojas, Xavi Muñoz, Carlos Martínez, Pere Pons (Abel, 68’), Uri (Grant, 85’), David López (Reverter, 75’) i Coro.

Gols: 1-0 Negredo, de penal (92’).

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano (col·legi Balear). Va ensenyar targetes grogues a Ferrón i Joan Castillo, del Badalona, i a Valentín, Hostench i Serra, de l’Olot. També va amonestar el tècnic visitant, Arnau Sala.