De vacances pensant en la Copa Federació

0
    21

21/12/2015.- El Sant Josep arribarà com a únic equip invicte a una competició que premia els 4 millors equips de les 13 primeres jornades.

Primer era aconseguir el bitllet, després arribar com a líder i finalment ser l’únic equip invicte. El líder del grup 2 arriba en plena forma a la Copa Federació del proper 2 i 3 de gener.

Els de Sergi Vives jugaran les semifinals contra el Grup Barna, segon classificat del grup 1. Ubsa i Viladecans jugaran la segona. La intenció és gaudir de la competició i ser el màxim de competitius possibles.

En l’últim partit de l’any, el Sant Josep va jugar un partit amb dues parts molt diferenciades a contra el Sedis.

L'equip va sortir molt concentrat i de seguida va agafar un avantatge de 10 punts en 5 minuts. Però després del 10-4 van entrar en una espiral negativa, amb desencert al davant i poca agressivitat al darrera.

Les forces es van igualar i al descans el partit estava empatat a 22. L'equip va entendre que havia de canviar el xip, i a la represa van canviar el ritme amb sacrifici en defensa i un ritme més alt en atac.

Gràcies a la intensitat defensiva els percentatges van millorar la victòria es va quedar al Centre Parroquial per seguir invictes després de 13 jornades disputades.

El Círcol va competir contra un rival amb més recursos i que sempre va tenir el control del partit. El partit va començar amb pocs punts però la sortida d’Homs i l’encert exterior van donar els primers avantatges al Boet, 10-17.

Al segon quart, el Círcol va millorar l’encert i gràcies al rebot ofensiu de Ferrer la diferència era de només 5 punts. Però la velocitat dels homes baixos i la presència d’Homs sota cistella van obrir una escletxa, 23-32, a 3 minuts del descans. Un triple de Xavi Garcia deixava el 29-36.

A la represa va tornar l’encert als dos equips. El Círcol va pujar línies i va pressionar a tota la pista amb defenses alternatives 2×1 i en zona per incomodar el rival. Però al final del quart, la diferència va arribar als 12 punts, 45-57.

El Círcol va encarar el parcial definitiu amb ganes i una molt bona actitud, però molt carregat de faltes i amb 8 minuts per jugar van perdre els dos pivots. Sense recanvis a la banqueta per les baixes, va seguir la pressió amb 5 jugadors baixos.

A falta de 3 minuts, es van acostar a 7 punts, 61-68, però dos mals atacs del Círcol els van deixar sense opcions. El Boet ho va aprofitar per ampliar diferències fins arribar a la màxima amb el 63-77 final.

Tot i les baixes i la diferència de plantilles, l’equip va competir i va mantenir la intensitat fins el final. Els de Víctor Carrasco marxen de vacances novens i aprofitaran per recuperar forces i efectius.

Derrota dolorosa de la Minguella després de dues pròrrogues contra el Castellar i contra un rival directe a la part baixa de la taula. Conscient de la necessitat de sumar, la Minguella va sortir molt concentrada i amb una molt bona actitud.

Al final del primer quart el marcador estava igualat, 23-22, però al segon, els blaus van ser superiors. El Castellar va apostar per una defensa en zona per aturar les penetracions de la Minguella però l'equip va saber atacar-la trobant espais per llençar des de 6.75, gràcies a la boan circulació de pilota.

La diferència al descans era de 14 punts i es va mantenir durant un tercer quart més igualat. El partit també semblava controlat al parcial definitiu, fins que a l'últim minut, els errors propis van condemnar la Minguella a jugar una pròrroga.

Tot i la inèrcia positiva dels visitants, els blaus van salvar el temps extres i es va arribar a una segona pròrroga. En aquesta segona, les faltes i el cansament van fer que un mínim avantatge del rival fos suficient per emportar-se el partit de Casagemes.

La derrota deixa l'equip empatat amb l'equip que marca l'ascens directe, però amb el convenciment de remuntar la situació. L'aturada servirà per recomposar-se, recuperar forces i sortir a per totes en els propers partits.