Demandat l’Ajuntament de Badalona per retirar la imatge del Rei de la sala de plens

  0
  IMG_9207.JPG

  13/01/2016 – Després de fer un requeriment oficial, la Delegació va presentar a finals de desembre un recurs contenciós administratiu per rectificar la situació.

   

  La Delegació del Govern a Catalunya va denunciar a finals de desembre a l’Ajuntament de Badalona per retirar l’efígie del Rei Felip VI, segons ha publicat aquests dies Europa Press. Després de fer un requeriment oficial, desestimada pel consistori badaloní, la Delegació va presentar fa unes setmanes un recurs contenciós administratiu per rectificar la situació.

   

  El retrat del monarca va deixar de ser present a la sala de plens a la sessió de setembre, després d’estiu, quan el govern l’havia retirat sense previ avís. Llavors, el PP va interpel·lar el govern local, va criticar el moviment i va entregar una nova fotografia en mà a l’alcaldessa, Dolors Sabater. El tinent d’alcalde Jose Téllez va explicar que s’havia retirat la imatge del “ciutadà Felip”, fugint en tot moment del terme ‘Rei’, perquè el Reglament d’organització, funcionament i regim jurídic de les entitats locals afirma que la presència de la mateixa només és obligatòria si així s’especifica al Reglament Orgànic Municipal (ROM), i que, en el cas de la normativa badalonina, no és així.

   

  Tant el grup del PP com la Delegació al·legarien a un article de la normativa de funcionament de les entitats locals que afirma que l’efígie ha d’estar col·locada “en un lloc preferent del saló de sessions”.  A més de Badalona, s’ha demandat també Barcelona, Vacarisses i Torredembarra.

   

  Fer força amb els altres ajuntaments denunciats

   

  Des del govern local admeten que van rebrel’avís oficial i que es van remetre al mateix argumentari que van sostenir al Ple el dia que el van retirar: el ROM no els obliga, assegura el regidor Jose Téllez. Pel que fa a la denúncia, l’edil explica que no han rebut, de moment, cap denúncia, però que, quan la rebin, contestaran de la mateixa manera. De fet, avança que contactaran amb els altres ajuntaments afectats per fer pinya.