Denuncien a Inspecció de Treball que la comissaria de Guàrdia Urbana porta tres mesos sense aigua calenta

  0
  14
  20161021_100727.jpg

  17/01/2018 – El SFP presenta una queixa formal; fonts municipals expliquen que s'està tramitant la reparació.

  La Guàrdia Urbana de Badalona està passant els mesos més freds de l'any sense aigua calenta. La comissaria del Turó d'en Caritg disposa de vestidors i d'algunes dutxes que els agents utilitzen quan han viscut alguna actuació intensa o amb un intens desgast físic, però que fa setmanes que es troben inservibles. I és que l'aigua calenta no raja per les canonades de l'edific des del mes d'octubre, asseguren des del Sindicat de Funcionaris de Policia.

   

  L'avaria a les instal·lacions semblava solucionada a principis d'aquest mes de gener, però va resultar ser un intent fallit i aquesta setmana els agents continuen sense poder dutxar-se. “De vegades participem en actuacions on t'has de tacar de fang, com ara un rescat, o d'altres on sues molt i fins i tot et taques de sang. Passa més sovint del que la gent es podria imaginar”, expliquen els portaveus del sindicat.

   

  Per això, el SFP ha presentat aquesta setmana una denúncia formal davant d'Inspecció de Treball, perquè es prenguin mesures contra el que consideren un abandonament del manteniment de les instal·lacions, així com del cos policial.

   

  Fonts municipals admeten l'avaria i la manca d'aigua calenta des de fa setmanes, i relante que s'ha produït en un moment, a finals d'any, on les partides pressupostàries estan esgotades i que reaccionar per pagar la reparació ha estat més complicat. Asseguren que la propera setmana s'iniciaran els tràmits d'uns treballs que han de posar solució i que costaran uns 15.000 euros.

   

  Serà una actuació provisional, apunten, ja que la intenció és canviar la instal·lació de canonades i d'aigües, una mesura que pujaria a 70.000 euros i que seria molt més lenta pel procés de contractació i d'obra. Les instal·lacions, indiquen, es troben envellides i el manteniment que se n'ha fet és pobre.

   

  La PSU es queixa dels nous vehicles

   

  També la Plataforma Sindicat Unitària s'ha queixat aquests dies, en aquest cas sobre els nous cotxes híbrids estrenats recentment. El sindicat assegura que el tamany dels seients és reduït per a persones amb certa alçada, i que els equips de ràdio no funcionen. Això, sumat a que alguns 'walkies' tampoc estan en bones condicions, diuen, deixa a algunes patrulles incomunicades.

   

  Fonts del govern s'han mostrat sorpreses per la queixa sobre el tamany dels cotxes i la seva comoditat, ja que, subratllen, es tracta de vehicles amb seients preparats expressament per conduir moltes hores per ciutat a velocitats baixes, amb les darreres innovacions a tots els nivells. Sí admeten que les ràdio encara no s'ha instal·lat, ja que estan a l'espera de rebre les noves.

   

  Els equips dels cotxes patrulla arribaran amb l'encàrrec de nous transmissors que s'ha anat retardant els darrers mesos, però que arribaran aquest primer trimestre, després que Intervenció hagi donat el vistiplau a l'oferta de l'empresa concessionària. El darrer pas és comunicar l'acceptació i esperar que l'adjudicatari entregui el material en unes setmanes.