Derrota que ho deixa tot igual (96-77)

0
    22

06/03/2016 – La mala defensa del CB Prat fa caure el vinculat del FIATC Joventut a La Corunya, resultat que manté l’equip a un triomf de la salvació.

Després de derrotar un ‘gran’ com el Melilla (95-80), el Prat es desplaçava fins a Galícia amb la voluntat de seguir posant pressió al Planasa Navarra en la lluita per la permanència. El conjunt de Roberto Sánchez competiria a la perfecció durant els 25 primers minuts del seu partit davant el Leyma, però en el tram decisiu del matx els homes de Tito Díaz serien més efectius.

En un duel on s’acabarien tirant 57 triples, la formació gallega es mostraria més encertada (10/22), davant un Prat que no disposaria del suficient equilibri interior-exterior. Malgrat els intents de Piru Ros de mantenir el marcador igualat, el Leyma Corunya encetaria el partit dominant (10-3) i assolint una renda consistent durant el primer parcial (27-15).

El CB Prat reaccionaria bé abans del descans, encadenant diversos triples que durien el vinculat del FIATC Joventut a canviar el guió inicial. Amb Ros exhibint-se i amb Xabi López-Arostegui aportant minuts de qualitat, el conjunt potablava seria capaç d’arribar a l’equador amb el marcador igualat (50-50).

Ja al tercer parcial, el ‘rush’ protagonitzat per Xavi Forcada guiaria el Prat fins al 57 a 60 (57-60), però llavors un parcial de 8 a 0 liderat per Dago Peña tornaria a complicar les coses. A través del talent de Beka Burjanadze, els gallecs recuperarien part del terreny perdut (76-66) i es mostrarien intractables en defensa al llarg del darrer període.

El Prat, amb Ros com a home més destacat (21 punts i 18 de valoració), només podria anotar 11 punts en els últims deu minuts del matx (20-11), fet que sentenciaria l’encontre a favor del Leyma (96-77). Malgrat caure a Galícia, el vinculat de la Penya (7/15) segueix a un sol partit de la salvació, quan resten sis jornades pel final de la LEB Or. L’objectiu és possible, tot i que el Planasa (8/15) té un partit pendent que ha de jugar a Càceres.

Fitxa tècnica

Leyma Corunya (96): Peña (12), Stelzer (20), Monaghan (14), Burjanadze (18), Creus (5), Hampl (-), Zyle (11), Abia (4), Pérez (1), López (-) i Olmos (11)

CB Prat Joventut (77): Martí (5), Costa (3), López (9), Ros (21), Forcada (17), Amo (8), Iriarte (6), Coego (3), Sans (5) i Homs (-)

Parcials: 27-15 / 23-35 / 26-16 / 20-11.

Rebots: Olmos (7) / Coego (9)

Assistències: Creus (5) / López-Arostegui (4)

Incidències: partit corresponent a la 24ª jornada de la LEB Or disputat al Palacio de los Deportes de La Corunya.