Desacord entorn a la valoració del servei del pàrquing ‘estival’ de Canyadó

  0
  parquing.jpg

  03/10/2012 – Mentre el PSC afirma que els resultats no han cobert la inversió "de 200.000 euros", el govern municipal desmenteix un cost d'instal·lació tan elevat i assegura que el saldo d'Engestur ha estat "positiu".

  El 15 de setembre va finalitzar el termini operatiu del pàrquing ubicat al solar del Cristall, al barri de Canyadó, i les valoracions sobre l’eficàcia del servei no troben punts d’acord. El PSC municipal va criticar dilluns la “ruïnosa operació per a les arques municipals” que ha resultat la instal·lació de l’aparcament; els socialistes expliquen que el lloguer i l’adequació dels terrenys i el cost del personal que ha gestionat l’equipament ha sumat una inversió “superior als 200.000 euros”, i que “en cap cas ha estat compensada per l’ocupació de places durant l’estiu”.

   

  El regidor de Via Pública, Daniel Gràcia, nega cap pèrdua i afirma que Engestur va tancar la temporada d’estiu amb un “saldo positiu de 36.000€”, tot i que sense especificar els comptes concrets de l’aparcament ‘estival’ de Canyadó; de la mateixa forma, Gràcia explicava ahir que el cost d’establiment del pàrquing va ser “molt menys de 200.000 euros” i que els resultats i el servei prestat durant juny, juliol i agost han estat “plenament satisfactoris”.

   

  Ja abans que comencés a funcionar, l’aparcament en qüestió va ser objecte de controvèrsia i polèmica. El govern local va engegar el projecte sense informar a oposició i veïnat, que van reclamar asseure’s a negociar. L’objectiu de la idea era donar cabuda a tots els cotxes que, durant l’estiu, es desplacen fins les platges d’aquella part del litoral badaloní. Segons fonts municipals, la qualificació del solar està destinada a la construcció, encara que el futur immediat del mateix només està en mans del seu propietari. No obstant, si els terrenys continuessin en la mateixa situació d’aquí nou mesos, “no es gens descartable” que l’Ajuntament torni a posar en funcionament el servei de pàrquing pel proper estiu, indica Daniel Gràcia.