Desarticulada una xarxa de tràfic de persones que utilitzava pisos a Badalona

  0
  trafic persones.jpg

  13/10/2015 – Utilitzaven Espanya com a país de trànsit i allotjaven els ciutadans traficats a pisos de Barcelona, Badalona i Salta Coloma de Gramenet mentre esperaven la documentació falsificada.

  La Policia Nacional ha detingut els responsables d’una xarxa dedicada al tràfic il·legal de persones d’origen xinès cap a Regne Unit, Irlanda, Canadà i Estats Units. Utilitzaven Espanya com a país de trànsit i allotjaven els ciutadans traficats a pisos de Barcelona, Badalona i Salta Coloma de Gramenet mentre esperaven la documentació falsificada. Han enxampat un total de 89 persones, quatre d’elles per pertinença a organització criminal, falsedat documental i delictes contra els drets dels ciutadans estrangers; un més per delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i els 85 restants per falsedat documental.

  Els membres de l’organització cobraven una mitjana de 20.000 euros per traficat, captats a la Xina, depenent del país de destí i els mitjans utilitzars per arribar-hi, i intimidaven les seves famílies si i limitaven la seva llibertat de moviment si no pagaven els pagaments. A més, mantenien relació amb altres grups similars consolidats a Espanya i altres països i arribaven a funcionar com una macroorganització criminal, motiu pel qual ha estat esencial la cooperación internacional.

  Utilitzaven diferents rutes i mètodes d’entrada a l’espai Schengen, com ara vols entre Xina i Europa amb escales i passaports falsos. La més perillosa, no obstant, era l’entrada terrestre i clandestina des de Turquia cap a Grècia. Quan ja estaven ocults als pisos pastera de l’entorn de Barcelona, els hi retiraven la seva documentació original i els obligaven a canviar d’habitatge amb freqüència per evitar ser descoberts.

  L’operatiu es va saldar amb quatre registres efectuats a Barcelona i Badalona i en els que es van intervenir 4.105 euros, 116 passaports de diverses nacionalitats, 71 targetes SIM i material informàtic.