Govern, entitats i ciutadania programen la Setmana de la Mobilitat

  0
  51
  taula mobilitat.jpg

  13/10/2015 – La Taula de la Mobilitat, integrada per entitats i ciutadania, organitza per primer cop una part del programa de forma conjunta amb l'Ajuntament.

  La Taula de la Mobilitat de Badalona, plataforma que agrupa entitats i persones a títol particular, organitza una part del programa de la Setmana de la Mobilitat de manera conjunta amb l’Ajuntament de Badalona per primer cop. Fins al 19 d’octubre tindran lloc una sèrie d’activitats i accions reivindicatives amb el lema ‘Tria. Canvia. Combina’ posant en valor  la importància de la intermodalitat en la vida diària de les persones i les possibles accions encaminades a fomentar-la.

   

  Pel que fa a la programació conjunta amb l’Ajuntament destaca com a novetat el conte-contes a les sis biblioteques de la xarxa municipal, amb la intervenció de l’equip d’educació viària de la Guàrdia Urbana. Aquest dimarts, 13 (16:30h) al barri de Sistrells es presentarà la setmana de la mobilitat amb una acció de carrer on el Capità Zebra reivindicarà el paper que han de tenir vianants al carrer. L’acció es repetirà dijous a la mateixa hora a la sortida de l’Escola Badalona Port per reivindicar la necessitat de millorar els entorns al voltant dels centres escolars per fer-los més agradables i segurs.

   

  Exposició a Dalt la Vila

  El Centre Cívic de Dalt de la Vila acollirà entre el 9 i el 30 d’octubre una exposició d’infografies molt visuals que pretenen divulgar algunes de les dades del Pla de Mobilitat Urbana que inclouen una radiografia sobre els hàbits de mobilitat dels badalonins.

   

  Cursa en transport públic fins a Gràcia

  Dimecres 14 al matí l’Ajuntament i la Taula de la Mobilitat es sumen a la tradicional cursa de transport organitzada per l’associació de Promoció del Ttransport Públic. Enguany es faran rutes des de Badalona fins al punt d’arribada al barri de Gràcia amb més modes de transport.

   

  Com es podria aprofitar l’aparcament de zona blava

  El Park(ing) Day tornarà a celebrar-se després de l’èxit aconseguit en edicions anteriors. Serà dimecres, 14 d’octubre, al barri del Progrés. L’acció, que es desenvolupa a diverses ciutats del món, reivindicarà els usos que podríem tenir al carrer prioritzant les persones enlloc del vehicle privat. Per això s’ocuparan, pagant tiquet, algunes places de zona blava amb activitats lúdiques per a totes les edats.

   

  La controvèrsia sobre la peatonalització del centre

  Finalment dilluns 19 d’octubre a la tarda tindran lloc unes jornades per posar a debat la peatonalització de carrers principals als centres urbans i debatre sobre la viabilitat de pacificar el carrer Francesc Layret. En primer lloc es farà una visita tècnica a l’avinguda Generalitat de Santa Coloma de Gramenet per conèixer de primera mà com el municipi veí ha afrontat la pacificació de la via, limitant-ne el trànsit als vehicles de transport públic i veïns. Posteriorment es tornarà a Badalona per fer explicar-ne les conclusions i debatre sobre com ha de ser la mobilitat a l’entorn de Francesc Layret amb l’AVV del Centre.

   

  CiU demana que s’aprovi el Pla de Mobilitat

  CiU Badalona considera positiu l’increment d’activitats en motiu de la Setmana de la Mobilitat, però alerta que millorar les polítiques de mobilitat a la ciutat passa per un lideratge polític i un full de ruta de consens que recuperi l’esperit del Pacte Local de la Mobilitat. En aquest sentit, el grup municipal considera prioritari resoldre les al·legacions del Pla de Mobilitat -pendents des de fa dos anys- i portar-lo al Ple Municipal per la seva aprovació definitiva. El grup municipal, a través del seu regidor Ferran Falcó, també reclama més coordinació interdepartamental perquè, per exemple, les obres de la ciutat s’ajustin al Pla de Mobilitat, i que l’Ajuntament “no perdi oportunitats” en l’àmbit de la mobilitat, “com en l’anterior mandat”, i busqui subvencions per adaptar parades de bus o construir carrils bici. D’altra banda, insta al nou executiu a resoldre la intermodalitat bus-metro a l’entorn de Pompeu Fabra i impulsar parades dobles de bus arreu de la ciutat.