Desenes de persones es lliguen de mans per recolzar la causa educativa del Baldiri

    0
    baldiri cadena 2.JPG

    23/05/2014 – Una cadena humana va ocupar els carrers entre l'escola i la plaça del Che en un acte de protesta que va congregar multitud d'entitats i col·lectius locals.

    Nou acte de mobilització de l’Escola Baldiri Reixac de Llefià contra la supressió d’un dels seus grups de P3. Aquest cop, però, recolzada per desenes de persones i entitats de tota la ciutat que va assistir a la crida d’una cadena humana com a símbol de protecció de l’escola pública de qualitat. L’acte va congregar una gran multitud de manifestants que es van concentrar a la frontera entre els barris de Llefià i La Salut i es van lligar de mans des de la plaça del Che Guevara fins al Baldiri, formant una cadena que va aturar el trànsit durant una estona.

    Després de la protesta, ha tingut lloc una nova assemblea al centre escolar afectat, en la que han participat diferents polítics locals, entre ells el regidor d’Educació, Juan Fernández, i el parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera. Segons s’ha explicat, la Generalitat s’està plantejanet la possibilitat de construir un ascensor provisional a l'espera de l'eliminació definitiva de les barreres, tot i que la comunitat educativa s’ho ha pres amb escepticisme. La Generalitat, segons expliquen des de l’escola, no vol considerar, almenys de moment, la possibilitat de mantenir el segon grup de P3 del Baldiri Reixac.