Desenes de veïns es colen a la parada de metro de Pompeu Fabra contra la pujada de preus

  0
  colada.jpg

  10/01/2014 – Badalona es va adherir a la manifestació simultània impulsada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), que va tenir diferents punts d’inici per acabar confluint en una multitudinària concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

  Els primers dies de gener han estat marcats per diferents protestes, sobretot a Barcelona i l’Àrea Metropolitana, contra l’augment de les tarifes del transport públic, imposat per Transports Metropolitans de Barcelona. Sota els lemes “Prou abusos! El transport públic és un dret, no un privilegi!” i “No paguem!”, entitats i col·lectius han dut a terme concentracions a diverses parades de metro, hi han accedit sense pagar i han mantingut les portes obertes durant una estona.

   

  Badalona no s’ha quedat al marge i ahir al vespre es va adherir a la manifestació simultània impulsada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), que va tenir diferents punts d’inici per acabar confluint en una multitudinària concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L’Àgora Ciutadana de Badalona, per la seva part, va fer una crida per unir-se a la protesta, a la que van acudir desenes de persones, entitats, col·lectius i partits polítics. La concentració va començar cap a les 19h a la parada Badalona Pompeu Fabra, on els manifestants van obrir les portes d’accés a les andanes perquè tothom entrés sense pagar en protesta contra la pujada de preus i a favor d’una tarifa social. La columna badalonina es va anar trobant, de camí al centre barceloní, amb altres plataformes, com la de Sant Martí.

   

   

  Plataforma ‘No paguem!’

   

  Arran de la pujada de preus d’aquest inici de 2014, la plataforma ‘No paguem!’, que promou un transport públic assequible i al servei de la ciutadania, ha agafat embranzida. A la seva web es pot trobar informació sobre les diferents accions i concentracions contra l’augment de tarifes i el manifest “Per un transport públic al servei de les classes populars”, que advoca per tarifes socials o gratuïtes per a persones en atur, jubilades, estudiants o infants, per suprimir d’una vegada la pujada de tarifes, recuperar la gestió pública de totes les empreses de transport i cap acomiadament ni retallada als treballadors del transport, entre d’altres reclamacions.