Desenllaç obert

  0
  54
  480e7cd632f89f7038aea52bc6e94278.jpg

  11/03/2016 – Mancant sis jornades pel final de la LEB Or, les opcions de permanència del CB Prat Joventut continuen mantenint-se molt vives.

   

  A diferència del curs passat, on la trajectòria esportiva del vinculat de la Penya va ser força més irregular, aquest any el CB Prat està sent capaç de mostrar-se més solid. La formació potablava ja té dos triomfs més que la xifra de victòries totals sumades al llarg de la passada edició de la lliga (5) i continua pugnant amb l’Actel i el Planasa per mantenir-se a la LEB Or.

   

  Només resten sis jornades pel final del calendari regular i, per tant, els partits de casa s’han de lligar com sigui. Dissabte (18:15h), el Prat rebrà el Cafés Candelas Breogán al Joan Busquets, encontre que pot suposar un punt d’inflexió pel vinculat.

   

  El bloc de Roberto Sánchez, cuer amb un balanç de 7/17, jugarà contra els gallecs coneixent el resultat del duel entre l’Ourense i el Planasa (avui a les 21h al Paco Paz). Els gallecs podrien certificar virtualment la permanència, mentre que els navarresos necessiten guanyar per mantenir a ratlla la distància mínima que manté amb Actel i Prat.

   

  Si el Planasa cau a Ourense i el Prat venç al Joan Busquets, el vinculat del FIATC Joventut podria abandonar la zona de descens, ja que els potablaves tenen l’average guanyat amb els verds.

   

  Primer de tot, deixant de banda tercers actors, el més important és fer els deures al Joan Busquets contra el Cafés Candelas. El Breo aterra a Catalunya ocupant la desena plaça de la classificació (11/13), després de protagonitzar una temporada molt irregular.

   

  Recordem que el bloc del tècnic Lisardo Gómez, de baixa mèdica indefinida, va aconseguir arribar fins a la darrera ronda del play-off d’ascens a la Lliga Endesa, caient davant l’Ourense en el partit decisiu per pujar a l’ACB.

   

  Situats fora dels llocs de play-off, els blaus volen mantenir la línia de resultats assolida en els darrers dos desplaçaments per tal d’entrar dins dels nou primers. Cal tenir present que el Breogán ve d’assaltar les pistes del Palma (86-88) i de l’Amics (77-79), feus sempre complicats, i que en la primera volta s’exhibiria contra el Prat (86-55).

   

  L’equip gallec, entrenat ara pel segon, Quique Fraga, ha realitzat una incorporació de primer nivell amb l’arribada de l’interior Pep Ortega, ex jugador potablava durant la temporada 2008-2009 (LEB Plata). El català acredita una mitjana de 12.4 punts, 7.9 rebots i 16 de valoració, i s’ha convertit en l’última peça de l’experimentada plantilla del Cafés Caldelas.