Desenvolupar el polígon de Badalona Sud: un projecte clau pel nou govern

  0
  En els pròxims 18 mesos s'han de construir les bases per a desenvolupar el polígon de Badalona Sud del futur.
  En els pròxims 18 mesos s'han de construir les bases per a desenvolupar el polígon de Badalona Sud del futur.

  En els pròxims 18 mesos s’han de construir les bases per a desenvolupar el polígon de Badalona Sud del futur. Així ho assegura el nou regidor d’Impuls de Ciutat, Alex Montornès. En una intervenció al Badalona Matí, Montornès ha afirmat que durant aquest mandat es posaran les bases per desenvolupar i millorar les prestacions del polígon, perquè sigui un pol d’atracció de noves empreses.

  Els projectes innovadors de les 3 Xemeneies han de generar les sinergies necessàries per convertir Badalona Sud en la llar de noves oportunitats de negoci. En primer lloc cal aprovar el PDU (Pla Director Urbanístic) de les 3 Xemeneies. “Aquest és un tema urgent. Ara està en procés d’al·legacions per part de Territori de la Generalitat. Quan quedi aprovat, han de començar a passar coses sobre el terreny; també al polígon de Badalona Sud”.

  Recordem que el PDU de les 3 Xemeneies té l’objectiu de prioritzar el sòl per a activitat econòmica del terreny de l’antiga fàbrica, garantir els equipaments i les zones verdes, incloure les infraestructures necessàries per assegurar la connectivitat del sector i conservar les xemeneies com a equipament emblemàtic per a usos socioculturals.

  Casar dos projectes

  Segons Alex Montornès, des del govern de Badalona en els pròxims 18 mesos s’acabaran de “casar” els dos projectes que hi ha sobre la taula per fer a les 3 Xemeneies. “Poden ser compatibles”, assegura Montornès. Els dos projectes són el Clúster Audiovisual de Catalunya, un pol de creació audiovisual per cinema, publicitat i noves tecnologies en la creació de continguts, i  Hub internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible, un conglomerat d’empreses i agents estatals dedicats al desenvolupament sostenible, a la recerca i a l’ensenyament.

  Plans de xoc

  Aquests dos projectes han de reactivar també el polígon de Badalona Sud. D’entrada, el nou govern vol fer un estudi amb l’AMB sobre els polígons industrials de Badalona i modificar el PGM (Pla General Metropolità) de Badalona Sud perquè realment sigui atractiu per a moltes empreses noves que han de venir. “Necessitem un pla de xoc per Badalona Sud. No podem presentar-lo a noves empreses amb forats a l’asfalt. En 18 mesos no podem canviar una ciutat, però tenim projecte de ciutat a partir del 2023”, destaca Montornès.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí