Desmantellat a Badalona un clan familiar que estafava amb targetes fraudulentes

  0
  tarjetas.jpg

  19/09/2015 – Es tracta d'un grup del que s'han detingut cinc homes i dues dones, d'entre 25 i 58 anys, tres dels quals veïns de Badalona.

  Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 7 de setembre set persones, cinc homes i dues dones, d’edats compreses entre els 58 i els 25 anys, tres d’ells veïns de Badalona, dos de Tiana, un de Torrelles de Llobregat i un altre de Sant Joan de Vilatorrada, com a presumptes autors dels delictes d’estafa, d’establiment de línies de crèdit fraudulentes, usurpació de la identitat civil i pertinença a grup criminal.

   

  El passat març es van detectar una sèrie de compres fraudulentes en una gran superfície comercial de Badalona, realitzades amb una targeta de crèdit que s’havia donat d’alta fraudulentament. La investigació va determinar que les targetes, un cop sol·licitades i aprovades per l’entitat, arribaven a bústies de correu de diverses localitats. Es tractava sempre de domicilis buits a prop del lloc de residència dels investigats, on eren recollides i activades. Els investigadors van comprovar que s’havien donat d’alta tres targetes més la mateixa setmana. A més, els policies van poder comprovar que les nòmines aportades eren falses i els números de compte, inventats.

   

  D’aquesta forma, el grup retirava efectiu i adquiria productes d’electrònica i de consum general. A més, van fer la compra i posterior venda de quatre vehicles adquirits a través de préstecs dels quals mai no van satisfer les quotes ja que utilitzaven documentació trobada o furtada de les víctimes.  

   

  Un cop identificats els integrants del clan familiar, els cossos de seguretat van realitzar tres entrades i escorcolls, dos en domicilis dels investigats i una altra en un bar. Es van detenir cinc persones i es va intervenir material relacionat amb les transaccions fraudulentes investigades. Posteriorment es va fer un dispositiu policial que va culminar amb les detencions dels altres dos integrants del grup a les localitat de Barcelona i Granollers. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 9 de setembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.