Detecten aluminosi en un edifici del barri de Pomar

  0

  El passat cap de setmana es va detectar que algunes bigues de diversos habitatges del barri de Pomar estaven afectades per aluminosi.

  Els fets es van produir en una inspecció tècnica d’edificacions (ITE) per obres de rehabilitació, ja que aquests edificis són molt antics i aquestes inspeccions s’han realitzat en un 78% dels habitatges del barri, segons dades de l’Agència de l’Habitatge.

  El mal de l’aluminosi

  L’aluminosi consisteix en l’oxidació o corrosió de les armadures, la qual cosa pot arribar a provocar el col·lapse imminent de l’estructura.

  A Catalunya ja s’han donat diversos casos d’aluminosi i a Barcelona encara és un problema que porta persistint 25 anys en més d’un miler d’habitatges. A Badalona tampoc és aquest el primer cas, ja que el barri de Sant Roc ha viscut una gran remodelació per substituir els edificis afectats: es van derribar 918 pisos i es van construir 811 nous.

  Al barri de Pomar, afortunadament, els veïns i veïnes podran gaudir d’una subvenció per part de la Generalitat per finançar l’obra, que té un cost de 21.000 €.

  Jordi Sanuy, director de qualitat d’edificació i rehabilitació de l’habitatge, assegura que el nombre d’inspeccions tècniques realitzades només a Pomar superen la mitjana catalana.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí