Detenen una màfia xinesa que extorsionava comerciants i cometia agressions greus per encàrrec

  0
  6
  47f44ad5-fe21-4247-be15-fb64eed0b07a.jpg

  04/07/2016 – Tenien la seu d'una de les seves activitats delictives al polígon sud de Badalona.

  Els Mossos d'Esquadra van detenir la passada setmana 25 membres d’una banda com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, extorsions, temptativa d’homicidi, lesions, robatoris amb violència, robatori amb força, obstrucció a la justícia, delictes fiscals i blanqueig de capital.

   

  La investigació va començar el mes de setembre de 2015 arran d’una temptativa d’homicidi amb arma blanca que van patir dues persones de nacionalitat xinesa a la zona lúdica de la Vila Olímpica, a Barcelona. Els autors dels fets van ser un grup de 15 persones d’origen xinès, de les quals dues van ingressar a la presó. Va ser llavors quan els investigadors van determinar que eren membres d’una banda que forma part de la màfia xinesa i que no es tractava d'un fet aïllat, sinó que al darrere hi havia una organització criminal jerarquitzada ubicada a Catalunya.

   

  L’organització estava integrada per uns trenta membres xinesos d’entre 16 i 40 anys i estava estructurada en dues escales: els “germans grans” i els “germans petits”. Els primers s’encarregaven de repartir les tasques, protegir i aconsellar els més joves, els quals, a canvi, oferien lleialtat i diners aconseguits a partir de l’activitat delictiva. Aquest tipus d'organitzacions de tipus mafiós es coneixen amb el nom de “bangs” i estan relacionades amb altres ramificacions repartides per Europa. Tenen una gran activitat delictiva i una gran mobilitat. La banda situada a Barcelona era la més influent a nivell estatal.

   

  Els investigadors van constatar la participació de la banda en activitats de tràfic de drogues a nivell estatal, ja que el grup investigat dirigia i coordinava l'activitat de diversos grups de la màfia xinesa ubicats en altres comunitats autònomes. Els sospitosos distribuïen “kin”, una substància derivada de la metamfetamina, en zones d'oci nocturns i comptaven amb una xarxa de "taxistes" clandestins que eren els encarregats de distribuir la mercaderia. A més, la banda tenia la intenció d'habilitar pisos per cultivar unes plantes conegudes com a "dormideres".

   

  El grup mafiós, d'altra banda, extorsionava comerciants xinesos, assaltava domicilis i cometia agressions físiques greus per encàrrec. Pel que fa a la vessant econòmica, blanquejaven capitals i defraudaven impostos a través d'un entramat empresarial, amb una seu ubicada al polígon de Badalona Sud. Sota l'activitat real de compravenda de productes alimentaris, barrejaven diners il·lícits per introduir-los de manera legal al mercat. També adquirien articles de luxe, sobretot rellotges, i s'aprofitaven del règim de viatgers no comunitaris, del que treien un enorme descompte fiscal.

   

  Escorcolls a Badalona 

   

  Dimarts, 28 de juny, els Mossos d’Esquadra van fer entrades i escorcolls en nou domicilis, tres joieries d’articles de luxe i una empresa ubicats a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Sabadell que van acabar amb la detenció de 25 membres de la banda. Durant el dispositiu els agents van intervenir grans quantitats d’una substància presumptament estupefaent, així com armes blanques i armes de foc simulades, diversos rellotges de luxe, documentació diversa relacionada amb els delictes econòmics, diners en efectiu en diverses monedes i vehicles de gamma alta.

   

  La investigació continua oberta, ja que poden sorgir altres fets delictius o persones involucrades a partir de la documentació i els efectes intervinguts en les entrades i registres.