El festival Cryptshow compleix 10 anys de cinema de ficció i terror

  0
  58
  3b2a30b5-a0d8-4674-941f-e8306eb1c11a.jpg

  04/07/2016 – Torna un dels certàmens cinematogràfics de terror i ficció de referència a l'àrea metropolitana i Catalunya.

  El proper dimecres, 6 de juliol, s'obrirà oficialment una nova edició del Festival Cryptshow de Badalona amb la primera sessió al teatre del Círcol. El certamen s'inaugurarà amb la projecció del curtmetratge “Grafitti” de Lluis Quilez. El curt va guanyar el premi al millor curt europeu i Melies de Plata al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges i classificat per als Oscar de 2017. A partir d'aquí, el festival s'allargarà fins diumenge, 10 de juliol, amb un munt de sessions i activitats. Destaca dijous, 7 de juliol, un recital poètic al cementiri del Sant Crist, a les 23h, a càrrec de Marçal Font i Espí, acompanyat pel saxofonista Ferran Besalduch amb un recull de relats curts, històries i poemes de terror i fantàstic. Les sessions oficials de curts tindran lloc fins diumenge, dia que el festival tancarà amb la gala de cloenda. Enguany, es podrà veure el curt fora de competició, Zero de David Vitori (2015). La gala comptarà amb la presència de Josep Maria Beà, un dels autors més importants del boom del còmic adult a Espanya i el primer autor espanyol a desenvolupar i dibuixar els seus propis guions als Estats Units.

   

   

  Més de 10 hores de festival de terror

   

  Durant cinc dies, el Cryptshow Festival oferirà 10 hores de curtmetratges, a més d'algun llargmetratge per dia. La Secció Oficial de curts ha esdevingut en referència a tot Catalunya pel que fa al gènere fantàstic i de terror en aquest format cinematogràfic ja que al Cryptshow podem trobar obres premiades internacionalment a festivals de renom.

   

  Moltes d'aquestes projeccions, vénen acompanyades d'una intervenció o trobada amb els seus directors. Aquesta desena edició s’han inscrit 220 curtmetratges de 24 països d’arreu del món, sobretot de l’estat espanyol, Frància, Mèxic, Alemanya i Brasil, però al Cryptshow Festival hi han participaran, també, curts de Corea del Sud, Japó, Rússia o Xile.