Detingudes ‘in fraganti’ quan assaltaven a un home gran que acabava de treure diners del banc

  0
  55
  IMG_2301.JPG

  24/10/2016 – Els Mossos van detectar que dues dones seguien un home d'uns 80 anys quan sortia d'una entitat bancària del passeig de La Salut.

  Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona van detenir el passat 19 d’octubre dues dones de 28 i 26 anys, de nacionalitat colombiana i guatemalenca respectivament i veïnes de Barcelona, com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa, per intentar robar un home d'edat avançada després de sortir del banc.

   

  Els fets van tenir lloc el mateix dia de la detenció cap al migdia. Dos agents d'un dispositiu de prevenció de robatoris al barri de La Salut de Badalona van observar com un home d’edat avançada sortia d’una entitat bancària del passeig de La Salut, seguit d'una dona que l'assenyalava a una segona dona que s’esperava a l’exterior, tot indicant-li la butxaca en que s’havia guardat el sobre amb diners.

   

  Les dues dones van seguir  la víctima sense adonar-se que dos agents també els estaven seguint davant la sospita que podien cometre un robatori. Quan l’home va arribar al seu domicili, les dues dones es van avalançar cap a ell, moment en que els agents van intervenir  impedint l’agressió i el robatori. Les dones van quedar detingudes tot i que, en veure’s descobertes, van intentar fugir corrents.

   

  La víctima, un home de 80 anys d’edat i veí de Badalona, va confirmar que acabava de treure del banc 1.000 euros en efectiu. Les detingudes, sense antecedents policials previs, van passar a disposició judicial el passat divendres 22 d’octubre, i el jutjat en funcions de guàrdia de Badalona va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

   

  'Modus operandi' estés

   

  Aquest tipus de “modus operandi” consisteix en què  els autors entren en entitats bancàries i simulen fer gestions quan el que realment fan és intentar localitzar a persones (especialment a persones d’edat avançada) que estiguin retirant diners en efectiu. Quan detecten a la potencial víctima que acaba de fer el reintegrament,  observen en  quina butxaca desa els diners, i surten de l’entitat just darrera seu marcant la víctima a altres còmplices que s’esperen a l’exterior. Aquestes altres còmplices que són a l’exterior i que la víctima no ha arribat a veure en cap moment, fan un seguiment de la víctima a una certa distància esperant el moment idoni per fer-los el robatori, o fins i tot, mantenint el seguiment fins que la víctima arriba al seu domicili i accedeix al portal de la finca, on finalment l’assalten i el roben.

   

  Els agents que van realitzar la detenció es trobaven realitzant un dispositiu especial de prevenció d’aquests tipus de robatoris que la comissaria de Badalona té activat per detenir els presumptes autors dels fets.