Detingut el líder d’una banda que havia assaltat locals a Badalona pel mètode de l’allunatge

  0
  28
  mossos esquadra.jpg

  09/11/2015 – El grupel hauria aconseguit més de 134.000 euros, entre diners en efectiu i productes que després venien al mercat negre.

  Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove multireincident de 21 anys com el cap d'una banda especialitzada a assaltar establiments pel mètode de l'allunatge, la majoria a la ciutat de Barcelona, però també acusat d’actuacions a Badalona, després de robar vehicles que després usaven per cometre els atracaments.

  El jove, veí de Barcelona, acumula 28 detencions des del principi d'any. La detenció es va dur a terme dimecres a Barcelona, i en total se li imputen 23 fets delictius: nou robatoris de vehicles -un dels quals hauria cremat després d'utilitzar-lo-, i 14 robatoris amb força a dos establiments de telefonia, vuit estancs, una entitat bancària i tres botigues de roba.

  Fonts dels Mossos han informat que el grup amb el qual actuava hauria aconseguit més de 134.000 euros, entre diners en efectiu i productes que després venien al mercat negre.

  El detingut acumula els últims tres anys un total de 41 detencions pels delictes de conducció temerària, atemptat, resistència a l'autoritat, robatori i furt d'ús de vehicle, robatoris amb força, amenaces, detenció il·legal i lesions, i que la majoria estan relacionats amb la seva presumpta participació en robatoris amb força pel mètode de l'allunatge.

  Segons les investigacions, el detingut, a més de ser el líder del grup, acostumava a ser el conductor dels cotxes durant els robatoris, encara que no disposa de carnet de conduir.

  Des dels Mossos s'ha comprovat a més que té un gran domini de la conducció a altes velocitats i que, en fugir després dels robatoris, conduïa posant en risc la seva vida, la dels seus companys, la els agents de policia i la de la resta dels usuaris de la via.