Detingut un agent de la Guàrdia Urbana per pertinença a organització criminal

  0
  guardia urbana_0.JPG

  10/03/2016 – El Consistori assegura haver estat notificat arran de la detenció i avança que se li obrirà un expedient sancionador.

  La Policia Nacional va detenir a finals de febrer un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona, M.B., com a presumpte autor de delictes contra els treballadors, afavoriment de la immigració il·legal, falsedat documental i pertinença a organització criminal, segons ha publicat aquesta setmana la revista Interviú.

   

  El Consistori assegura haver estat notificat arran de la detenció i avança que se li obrirà un expedient sancionador per estudiar les mesures a prendre en base a la reglamentació del propi cos policial, al marge dels resultats del processament penal. Fonts municipals,a més, indiquen que es tracta del segon expedient que se li obre al mateix agent per imputacions penals en els darrers mesos. El fet de ser reincident fa vaticinar que tots dos expedients comportaran una repercussió en forma de sanció, a menys que sigui absolt completament de tots els delictes.

   

  En llibertat en càrrecs, resta ara saber si el membre de la Guàrdia Urbana serà suspès i no podrà continuar exercint la seva tasca ni percebent el seu sou fins que els judicis desprenguin una sentència. Serà un instructor del propi Ajuntament qui determini, un cop revisades les condicions dels fets, si cal prendre mesures cautelars i apartar l’agent del cos fins la resolució del cas.

   

  La revista Interviú assegura que l’agent en qüestió, escorta de l’exregidor del PP Miguel Jurado, regenta locals de prostitució a Barcelona.