Detingut un badaloní per cometre més de 80 actes vandàlics al metro des de 2012

  0
  39
  vandalic.jpg

  02/09/2014 – El detingut hauria comès, des del 2012 fins a l’actualitat, un mínim de 80 actes vandàlics a les instal·lacions del suburbà, el darrer el passat juny, que han suposat un total de més de 38.000 € en reparacions.

  Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 25 anys i amb domicili a Badalona, com a presumpte autor de nombrosos actes vandàlics comesos al Metro de Barcelona. L’arrestat realitzava grafits de manera continuada i lesiva  sobre el material ferroviari de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i també destrossava i cometia actes vandàlics a les instal·lacions del suburbà, com ara ratllades a vidres, trencament i inutilització d’equips d’emergència i evacuació, inundació d’estacions o forats a sostres i parets, entre d’altres.

   

  El detingut hauria comès, des del 2012 fins a l’actualitat, un mínim de 80 actes vandàlics a les instal·lacions del suburbà, que han suposat un total de més de 38.000 € en reparacions. El darrer fet va tenir lloc el passat 24 de juny a la parada de Llefià de Badalona,  on va causar danys que van suposar una despesa de 1.250 €. Gràcies als sistemes de videovigilància, s’ha pogut demostrar com el jove va realitzar diversos cops en una paret i, posteriorment, va sostreure un extintor i el va buidar al passadís de les instal·lacions.

   

  El detingut va passar a disposició del Jutjat en Funcions de Guàrdia de Badalona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

   

  La policia al transport públic

   

  Els agents de l’ASTMET realitzen patrullatge preventiu per la xarxa de Metro, Tren i Ferrocarrils de la Generalitat a la ciutat de Barcelona i Àrea Metropolitana i investiguen fets succeïts en aquest àmbit. La col·laboració que mantenen els investigadors amb el Departament de Seguretat de TMB i l’ús de nous dispositius i sistemes de seguretat instal·lats a les diferents parades de Metro han permès incrementar les tècniques per fer front al vandalisme reincident i/o organitzat, que causa greus afectacions tant pel que fa a la prestació del servei de transport com directament als usuaris.