Detingut un grup que havia assaltat joieries de Badalona i Santa Coloma

  0

  20/12/2013 – Es tracta de quatre homes i una dona, de 35, 28, 40, 35 i 23 anys, respectivament, i veïns de Barcelona i l’Hospitalet; havien acumulat 2 milions d'euros en robatoris durant tres anys.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 5 de desembre un grup de persones per la seva presumpta participació en atracaments a joieries de Barcelona i altres municipis de la seva àrea metropolitana, entre ells Badalona i Santa Coloma. Es tracta de quatre homes i una dona, de 35, 28, 40, 35 i 23 anys, respectivament, i veïns de Barcelona i l’Hospitalet.

   

  Els detinguts formaven part d’una banda criminal que delinquia des de l’any 2010 a la demarcació de Barcelona i que han sostret joies per valor de 2 milions d’euros. Tot i que la policia els havia intervingut en vàries ocasions, el grup rota als seus components i a mesura que es van produint detencions recluta persones per donar continuïtat a la seva activitat delictiva. L’acció policial ha anat delmant la seva capacitat i en aquests moments es considera desarticulat.

   

  La manera de perpetrar els atracaments era molt especialitzada amb tasques perfectament definides entre els seus integrants: dos dels lladres vigilaven i controlaven l’exterior de les joieries i determinaven quin era el moment més òptim per cometre l’atracament. Un altre membre del grup realitzava funcions de conductor, utilitzant turismes sostrets prèviament. El quart component accedia a la joieria, en ocasions en col·laboració amb un dels lladres que havia fet tasques de vigilància prèvia, i manifestava un suposat interès per alguna de les joies exposades. En el moment en què l’empleat estava situat d’esquena l’abordaven i l’agafaven pel coll, els amenaçaven -en ocasions amb arma blanca, en d’altres amb arma de foc curta-, els lligaven amb brides per immobilitzar-los i buidaven les caixes fortes i els expositors dels establiments.

   

  Quan aconseguien realitzar un atracament exitós, els atracadors marxaven del país amb l’objectiu d’ocultar-se i dificultar les eventuals investigacions policials generades a partir de l’atracament. Han dut a terme una mitjana de tres atracaments per any .

   

  Fa uns dies, van ser enxampats in fraganti a l’Hospitalet quan venien de cometre un atracament en una joieria de Sabadell. El jutge ha decretat l’ingrés a presó dels quatre membres del grup criminal i llibertat amb càrrecs per la dona que va col·laborar en tasques de vigilància en el darrer atracament.