PP i CiU pacten per desencallar el projecte urbanístic de l’entorn del Port

  0
  ok3.JPG

  20/12/2013 – Amb el vot dels dos grups, el Ple aprova la modificació provisional per augmentar del nombre de pisos de la zona del Gorg, que tindrà el sostre en 2.567 habitatges, amb emplaçament per a quatre possibles hotels.

  El govern municipal arrossegava sense massa èxit el projecte urbanístic de l’entorn del Port des de 2012, quan l’alcalde Garcia Albiol va anunciar que revitalitzaria la zona amb la construcció de més pisos i equipaments per imprimir dinamisme al barri del Gorg. Durant els darrers mesos, el tema havia revifat, si més no, com a punt de discòrdia en el si del Ple municipal. Ara, després de diferents modificacions, sembla que el projecte s’enlaira.

   

  Ahir a la tarda, PP i CiU aprovaven provisionalment la darrera modificació del Pla General Metropolità per a l’increment de densitat d’habitatges al polígon A del Port de Badalona, amb l’objectiu de potenciar el sector. La nova proposa es basa, explica el govern, en un repartiment del 88% (253.000 m²) per a ús residencial i un 12% (35.000 m²)  per a ús comercial-terciari, a més d’uns 70.000 d’espais lliures públics, i un nombre màxim de 2.567 habitatges, 406 més que a l’ordenació vigent, d’un promig de 100 m². Del total, 188 seran habitatges protegits. Una de les novetats més destacades és la d’incloure quatre enclavaments susceptibles d’acollir instal·lacions hoteleres, pels quals ja han mostrat interés diferents inversors, afirma l’alcalde Garcia Albiol.

   

  El projecte, segons asseguren des del govern local, s’ha elaborat de forma consensuada amb el grup municipal de CiU i ja hauria rebut el vistiplau de la Generalitat, després que l’anterior pla no hagués estat vist amb bons ulls. El batlle badaloní detalla que la mesura va encaminada a adaptar els volums de les vivendes a la realitat social i econòmica actual i a posar un equilibri entre el plantejament anterior i la demanda de les constructores. El líder de CiU, Ferran Falcó, afirma que han aconseguit donar resposta a les preocupacions veïnals, adaptant el projecte a les característiques del barri, i han forçat el govern del PP a redefinir el tipus de pisos i obrir portes a hotels.

   

  El president del PSC, Jordi Serra considera que el PP torna a intentar passar el mateix pla que ja ha estat rebutjat anteriorment, tot i que ara amb el recolzament de CiU. “Seguim considerant que hi ha canvis substancials, que s’hauria de fer una nova exposició pública i parlar-ne seriosament perquè estem requalificant terreny públic per benefici privat”.

   
  Des d’ICV-EUiA mantenen que l’augment del nombre de pisos, tot i que inferior al pla presentat amb anterioritat, suposa un gran benefici per les constructores i entitats bancàries, però que l’Ajuntament no els hi fa pagar “el 15% d’aprofitament urbanístic” relatiu a aquest increment. A més, el regidor Àlex Mañas creu que utilitzar la plaça dels Països Catalans com a zona verda és “trampejar” per esquivar la llei i que, tot plegat, és un exercici de “creativitat urbanística” per afavorir les promotores. D’altra banda, els ecosocialistes si veuen bé la iniciativa dels quatre hotels.